Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Áprilistól magyar kortárs alkotók munkáinak ad otthont a Wallis Motor Pest márkakereskedése. A Culture Cube kiállítássorozat keretein belül MINI autók között találkozhatnak majd az érdeklődők a magyar kortárs művészeti szcéna tehetségeinek alkotásaival. A szalon új kezdeményezése Barabás Zsófi képválogatásával indult.

antal_péter_culture_cube

„A MINI Cube épülete kialakítását és méretét tekintve is egyedülálló a közép-európai MINI márkakereskedések között. A benne helyet foglaló autókról pedig nem túlzás azt állítani, hogy egytől-egyig műalkotások. Azt gondoltuk, ha van egy kiemelkedő épületünk és benne egy kiemelkedő márkánk, akkor azt nem csak autószalonként, de akár közösségi térként is kihasználhatjuk, ahol többek között művészeti alkotásokat is bemutathatunk ügyfeleink, partnereink és az érdeklődők számára. A ma este megnyíló Culture Cube kiállítássorozat első és egyben nagyon fontos állomása Barabás Zsófi képeinek bemutatása, amely szintén ennek a kezdeményezésnek a része” – mondta el Antal Péter, a Wallis Motor Pest ügyvezető igazgatója.

A Culture Cube elsőként Barabás Zsófi festőművészt látja vendégül, akinek munkái hat héten keresztül lesznek láthatók a Hungária körúti szalonban. A geometrikus elemeket felvonultató festőművész gyakran inspirálódik más országok kultúrájából és látványvilágából, művei pedig már a világ számos pontján kerültek kiállításra Tokiótól kezdve, Tallinon és Rómán át, egészen Londonig. A megszokott galériás környezet után a műkedvelők most egy formabontó helyszínen, egészen új megvilágításból szemlélhetik alkotásait.

barabas_zsofi_culture_cube_kiallitas

„A galériákban, ahol általában kiállítok nagy, letisztult, fehér felületekre kerülnek a képek, így viszont itt vannak az autók a térben, és ez egy nagyon izgalmas kombináció. Azért örülök a lehetőségnek, mert így más emberekhez is eljut az a művészet, amit én csinálok, egy új kontextusban jelennek meg a festményeim. Szerintem aki egy MINI autót választ, annak az sem feltétlenül mindegy, mi kerül az otthonában a falra” – tette hozzá Barabás Zsófi.

barabas_lorinc_culture_cube_kiallitas

csisztu_zsuzsa_culture_cube_kiallitas

A Culture Cube kiállítássorozat megnyitó eseményén a festőművész öccse, Barabás Lőrinc jazztrombitás is zenélt, az est moderátora pedig Csisztu Zsuzsa volt.
(BrandTrend)