Kategória: Dizájn és innováció és Hír.

Admin kategória: Hír.

Az évente megrendezett Consumer Electronics Show (CES) kiállításon a Dell számos világelső innovációt mutatott be.

Dell Canvas – munka a gondolat sebességével

A Dell 2014-ben megjelenő okosasztal-koncepciójának továbbfejlesztett változata, a Dell Canvas új kategóriát képvisel az intelligens munkaállomások között, segíti a tartalomfejlesztők és a tervezők kreatív munkáját. A 27 hüvelykes QHD intelligens munkaállomás bármilyen szögben felállítva vagy vízszintesen egy asztalra helyezve is használható, olyan természetesen, mintha tollal írnánk egy papírra. Az érintés, a digitális tollak és totemek használatával a Dell Canvas a digitális munkafolyamat részévé teszi a rajzolást, és támogatja a közös munkát.

A legjobb is lehet még jobb

A Dell új taggal bővíti a közkedvelt XPS termékcsaládot: az XPS 13 2-in-1 a világ legkisebb 13 hüvelykes kétfunkciós modellje. A 360 fokban forgatható zsanérnak és a Continuumnak köszönhetően több módban is dolgozhatunk vele, az akkumulátor üzemideje pedig akár a 15 órát is elérheti. A látvány lélegzetelállítóan tiszta a ragyogó QHD+ (5,7 millió képpontos) InfinityEdge érintőképernyőn – amely szintén világújdonság egy kétfunkciós készülékben. A ventilátor nélküli kialakításnak köszönhetően a modell csendes, az SSD-meghajtó gyorsan, másodpercek alatt elindítja a rendszert. Az üzleti ügyfelek számára az XPS 13 2-in-1 konfigurálható 7. generációs Intel® Core™ vPro™ processzorokkal, Dell BIOS-szal és felügyeleti szoftverrel, Dell globális ProSupport szolgáltatással.

XPS és Precision AIO modellek – a legjobb hangminőség

A jelenleg kapható All-in-One (AIO) számítógépek kialakításánál a hangzás gyakran másodlagos szempont. A Grammy™-díjas producer és a Waves Audio kreatív fejlesztési igazgatója, Jack Joseph Puig közreműködésével megalkotott új XPS 27 AIO és üzleti megfelelője, a Precision, viszont olyan minőséget nyújt, amely külső hangszóró nélkül korábban elképzelhetetlen lett volna. A teljes frekvenciatartományú, megbízható minőségű beépített hangzást 10 darab, csatornánként 50 W teljesítménnyel működő hangszóró biztosítja. A kiváló vizuális élményről pedig a gyönyörű, 4K Ultra HD (3840 x 2160), szegélyig kifutó érintőképernyő gondoskodik, amely 100 százalékban lefedi az Adobe RGB színskálát. A Precision AIO szélesebb teljesítményskálát biztosít az Intel® Xeon® processzoroknak köszönhetően, emellett VR-kompatibilis AMD Radeon™ Pro grafikus vezérlővel és szoftverszállítói tanúsítványokkal rendelkezik az olyan jelentős programokhoz, mint például az AVID és a SolidWorks, valamint a vezető biztonsági és felügyeleti szoftverek.

A Dell első VR-kompatibilis mobil munkaállomása

A virtuális valóság területén a Dell rendelkezik a legtöbb olyan, piaci forgalomban lévő számítógéppel (XPS, Alienware, Precision), amelyek támogatják az Oculus és a HTC headseteket. A Dell Precision 7720 mobil munkaállomás a Dell első olyan VR-kompatibilis mobil munkaállomása, amelyet kifejezetten VR-tartalmak létrehozására fejlesztettek ki. A legújabb 7. generációs Intel® Core™ és Intel® Xeon® processzoroknak, valamint az NVIDIA Pascal™ Quadro professzionális grafikus vezérlőknek köszönhetően ez a Dell legnagyobb teljesítményű mobil munkaállomása, amellyel a fejlesztők bárhol szabadon alkothatnak.

Az 5K már a múlté…

A Dell UltraSharp 32 Ultra HD 8K monitor a világ első 32 hüvelykes, szinte keret nélküli 8K felbontású kijelzője. Több mint 1 milliárd színt képes megjeleníteni, 33,2 millió képpontos felbontású, 100 százalékban lefedi az Adobe RGB és sRGB színskálát, és rendkívül magas, 280 ppi képpontsűrűséggel rendelkezik – ez négyszer nagyobb az Ultra HD 4K felbontásánál, és 16-szor jobb minőségű, mint a Full HD. A kivételesen magas felbontású, Dell PremierColor technológiára jellemző tisztaságú monitoroknak fontos szerepük van az olyan iparágakban, ahol a képek megfelelő mértékű nagyítása kiemelkedően fontos: például a fotó- és videoszerkesztés, az orvosi és diagnosztikai kutatás, illetve az olaj- és gázkitermelés esetében.

(BrandTrend)