Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Bejelentették a DesignEuropa-díjak döntőseit az ipari, valamint a kis- és feltörekvő vállalatok kategóriában, illetve kihirdették az életműdíj nyertesét is.

A kis- és feltörekvő vállalatok kategóriájában a Szőnyi Anna által tervezett IDO pad került a döntősök közé.

szonyi_anna_ido_pad_1

A DesignEuropa-díj az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) díja, amellyel a formatervezési minták és azok menedzselése terén tanúsított kiválóságot tüntetik ki a lajstromozott közösségi formatervezési minták (RCD) jogosultjai körében.

A döntősöket és az életműdíj kitüntetettjét a DesignEuropa-díj zsűrije választotta ki. A nagy tekintélyű zsűri tagjai az üzleti életből, valamint a formatervezési minták és a szellemi tulajdon területéről érkeztek. Az ipari, valamint a kis- és feltörekvő vállalatok kategória nyerteseit november 30-án, a DesignEuropa díjátadó ünnepségén jelentik be Milánóban. Ekkor adják majd át az életműdíjat is a legendás formatervezőnek, Giorgetto Giugiarónak.

A zsűri elnöke, Robin Edman a következőképpen kommentálta a döntősök kiválasztását: „Örömünkre szolgál, hogy ennyire színvonalas pályamunkák érkeztek az első DesignEuropa-díra. A döntősök és a győztesek kiválasztásakor többféle szempontot mérlegeltünk, többek között a termékek piaci hatását, azt, hogy a formatervezési minta miként járult hozzá a vállalat teljesítményéhez, az esztétikumot, a szellemi tulajdon kezelését, valamint a formatervezési minta társadalomra gyakorolt hatását. Mindez igazán hasznos tapasztalatot jelentett mindannyiunk számára.”

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának ügyvezető igazgatója, António Campinos a következőket mondta: „Legyen szó nagyvállalatról vagy nagyon kis vállalatról, minden döntősünk megmutatja, hogy a lajstromozott közösségi formatervezési minta oltalma mellett milyen erőt képvisel a formatervezés a piacon, és hogy a formatervezési minta milyen hatást fejthet ki gazdasági, társadalmi és esztétikai szinten. Életműdíjunk nyertese egy igazi európai formatervező legenda, aki hosszú szakmai pályafutása alatt tehetségével nagyban hozzájárult az iparága sikeréhez és fejlődéséhez.”
(BrandTrend)