Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Svájc elsősorban mindig is az óráiról volt híres, azonban kevesen tudják, hogy a multinacionális nagyvállalatokként működő óráscégek, mint amilyen a legismertebb márkákat tulajdonló The Swatch Group mellett, mind a mai napig léteznek és működnek magántulajdonban lévő gyárak is, amelyek a szakértők véleménye szerint sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a klasszikus svájci értékekre és hagyományokra, amelyek középpontjában még manapság sem csak a jövedelmezőség áll, hanem maga a vásárló.

Grovana-Watchmaker

Az 1924-ben alapított, azaz a 92. születésnapját ünneplő svájci óramárka, a Grovana nevéhez nem fűződnek óragyártást forradalmasító fejlesztések, innovációk, és noha a manufaktúra történelme során folyamatosan bővült, az órások kézi munkájával összeszerelt órák minősége a megalapítás óta nem változott. Lassan egy évszázada “csak” kézzel készült és összeszerelt órákat alkotnak, szakmai alázattal és elhivatottsággal.

A közelmúltban a kollekciójuk szinte teljes egészében megújult. A klasszikus stílusú alkotások mellett, a kor divatjának megfelelően, sportosan elegáns kronográfokkal és női modellekkel bővítették a kínálatukat.

A márka klasszikus modelljei a múlt és a történelem tiszteletben tartását, az ezekre értékként történő tekintést hirdeti. A számlapok, a mutatók kimunkáltsága és a gyönyörűen megmunkált számjegyek kortalan hangulatot teremtenek. Sportos óráit is inkább eleganciával ruházza fel. Az egyes modellek nyújtott tokfülei az órák laposságát hangsúlyozzák, a különböző színvariációban megjelenő számlapok pedig a harmónia megteremtéséért felelnek.

grovana Home-Sport

Portfóliójukat időnként bővítik, így a márkát a kezdetek óta birtokló Bitterli család 2001-ben felvásárolta a 1853-ban létrehozott Revue Thommen márka összes gyártási licencét, megnyitva ezzel az utat egy új célközönség meghódítása felé.
(BrandTrend)