Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Az easyJet bemutatta a ‘Sneakair’ névre keresztelt okoscipő prototípusát. A cipőben beépített GPS technológia segíti a turistákat új városok és látnivalók egyszerűbb felfedezésében annak veszélye nélkül, hogy eltévednének. A forradalmian új okoscipőt a ‘Barcelona Street Project’ eseményen mutatták be. A GPS technológiával felszerelt cipő Bluetooth segítségével kapcsolódik össze az okostelefonon található alkalmazással, és apró, rezgő szenzorok segítségével irányítja gazdáját, hogy milyen irányba induljon.

A technológiának köszönhetően a turista megtalálhatja a helyi nevezetességeket anélkül, hogy térképet, vagy telefonja képernyőjét figyelné. Emellett jól jöhet akkor is, ha egy hosszú, barcelonai éjszaka után szeretne a cipő tulajdonosa visszatalálni a szállodába.

Az easyJet azt tervezi, hogy a Sneakair továbbfejlesztett változata a repülőgépek fedélzetén is megvásárolható lesz.

Barcelona Street Project (3)

A hordható technológia nem ismeretlen terület az easyJet számára: a légitársaság tavaly novemberben, 20. születésnapján mutatta be a világ első, légi-utas kísérők, és mérnökök számára kialakított, hordható technológiával ellátott egyenruháit. Az innovatív ruhák a kommunikáció hatékonyságát és az utasok biztonságát növelhetik.

Nuria Martínez, a D6 digitális területekért felelős igazgatója elmondta: “Azért fejlesztettük ki ezt a navigációs megoldást, mert láttunk piaci rést a termék számára, és azt gondoljuk, van létjogosultsága a piacon. Hasznos lehet a fejlesztés az olyan légitársaságok számára, mint az easyJet, hiszen velük sok utas utazik új, számukra addig ismeretlen célállomásokra.”

Barcelona Street Project (7)

A Sneakair prototípusát a Barcelona Street Project eseményén tesztelték: a résztvevőket cipőjük Gaudí híres épületeihez, a Casa La Pedrera-hoz és a Casa Batllo-hoz navigálta anélkül, hogy közben nézniük kellett volna valamilyen térképet.
(BrandTrend)