Kategória: Dizájn és innováció és Hír.

Admin kategória: Hír.

A Richter Gedeon Nyrt. 15 milliárd forint nagyságrendű beruházási program keretében bővíti a kelet-közép-európai régióban egyedülálló, csúcstechnológiát alkalmazó biotechnológia üzemét. A beruházással további 125 új munkahely létrehozása válik lehetővé, elsősorban diplomás munkavállalók számára. A debreceni üzemből magas hazai szellemi hozzáadott értékkel bíró, terápiában legkorszerűbb kezelést lehetővé tevő, ugyanakkor a gyógyszer kassza számára nagymértékű megtakarítást jelentő készítmények kerülnek majd ki. Ezen készítmények a betegek és a nemzetgazdaság számára egyaránt komoly értéket képviselnek, és egyúttal hozzájárulnak a vállalat exportpotenciáljának további növeléséhez is.

A Richter Gedeon Nyrt. üzleti stratégiájának hangsúlyos eleme a bioszimiláris gyógyszerkészítmények magyarországi fejlesztésének és gyártásának meghonosítása. Ennek érdekében már 2005-ben Budapesten biotechnológiai fejlesztőlaboratóriumot létesített a vállalat, majd 2012-ben Debrecenben átadásra került a közel 25 milliárd forintos beruházásból megvalósított, a kelet-közép-európai régióban egyedülálló biotechnológiai üzem, mely mára már több mint 200, magasan képzett munkavállalót foglalkoztat.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, valamint Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója megállapodást ír alá a Richter debreceni biotechnológiai beruházásának egyedi kormánydöntésen alapuló állami támogatásáról. Az állami hozzájárulás mértéke közel 5 milliárd forint. Így egy olyan beruházási program elindítására nyílik lehetőség, mellyel a vállalat jelenlegi biotechnológiai gyártókapacitását közel megduplázza, az előállított termékek minősítésére alkalmas analitikai kapacitást hoz létre, valamint megoldja a speciális tárolási feladatokat is a teljes országra vonatkozóan.

A beruházás további eredményeként 125 új munkahely létrehozása is elérhetővé válik, elsősorban magasan képzett, diplomás munkavállalók számára. A szükséges speciális tudású munkavállalók képzésében a Richter együttműködik Debrecen városával és a Debreceni Egyetemmel. A beruházási program tervezett összköltsége közel 15 milliárd forint.

A megállapodással egy olyan komplex és nemzetközileg is versenyképes termékvonal létrehozása a cél, mely magas hozzáadott értéket képviselő készítményekkel járulhat hozzá a lakosság minőségi gyógyulásához.
(BrandTrend)