Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Az Epson a Mobile World Congress kiállításon, Barcelonában jelentette be harmadik generációs, kiterjesztett valóság (AR) technológiát alkalmazó Moverio okosszemüvegét. A várhatóan 2016 októberétől elérhető Moverio BT-300 az Epson saját, szilikon-alapú OLED (organikus fénykibocsátó dióda) digitális kijelző technológiáját használja. A készülék jelenleg a legkönnyebb binokuláris átlátszó okosszemüveg a piacon. A 2011-ben útjára indított termékcsalád első darabja, amely a kiterjesztett valóság alkalmazásokat futtató okosszemüvegek terén szintén korszakalkotónak bizonyult, 72%-kal volt nehezebb a mostaninál.

Image converted using ifftoany

Valerie Riffaud‐Cangelosi, az Epson hordható eszközökért felelős piacfejlesztési menedzsere szerint: „Az Epson stratégiájában kiemelt szerepe van a technológiai megoldások üzleti alkalmazásának. 2011 óta több mint 2000 független szoftvergyártó partnerrel dolgozunk együtt, és az évek során a Moverio sorozat az ipar, az oktatás, az egészségügy a kereskedelem, valamint a turisztika és a kultúra területén is bizonyított. Az okosszemüvegek fejlesztésével kapcsolatos tapasztalatainknak köszönhetően a BT-300 kiemelkedő technológiai megoldásokat kínál a fejlesztők és a végfelhasználók számára egyaránt.”

A négymagos Intel Atom processzornak és az Android 5.1 operációs rendszernek köszönhetően a BT-300, nagyobb teljesítményével lehetővé teszi 3D tartalmak megjelenítését és akkumulátorával akár 6 órán át használható. A készülék 5 megapixeles, elülső HD kamerája és érzékelői észlelik és értelmezik a felhasználó környezetét, és az okosszemüveg a látott képhez igazítva jeleníti meg a tartalmat. Csakúgy, mint a korábbi modelleknél, ennél a készüléknél is ügyeltek az adatvédelmi előírásokra: a szemüvegen egy LED fény világít, ha a kamera “Felvétel” üzemmódban van.

moverio_bt-300

„A Moverio különbözik az okosszemüveg-piac többi szereplőjétől, amelyekre gyakran jellemző, hogy a dizájn felülírja a funkcionalitást” – mondta Atsunari Tsuda, az Epson Moverio készülékért felelős menedzsere.

Az Epson Moverio BT-300 várhatóan 2016 októberétől lesz elérhető 800 eurós becsült kiskereskedelmi áron.
(BrandTrend)