Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

Történelmének első C-osztály alapú kabrió modelljével nyitja meg az idei kabriószezont a Mercedes-Benz, mely újdonsággal kiteljesíti klasszikus vászontetős modellpalettáját. Az új kabrió formaterve modern és elegáns, egyedi karaktere leginkább nyitott tetővel érvényesül. Az opciós listán megtalálható az AIRCAP automatikus szélfogó rendszer, valamint az AIRSCARF fejtérfűtés, hogy a nyitott autózás élménye az év minél több napján átélhető legyen.

A sportos menettulajdonságokat hatékony és erőteljes motorok biztosítják 156-tól egészen 367 lóerőig, az élményt pedig a dinamikus futóművek teszik teljessé – opcionálisan akár AIRMATIC légrugózással. Az új 9G-TRONIC automataváltó az összes motorváltozathoz elérhető. A megszokott asszisztens-rendszerek és a modern multimédiás rendszerek szintén megtalálhatók a palettán. Az új C-osztály Cabriolet idén nyáron kerül piacra.

2016-Mercedes-Benz-C-Class-Cabriolet

A Mercedes-Benz kabriók világába új belépőként érkezett a C-osztály Cabriolet, mely konzekvens módon követi a márka értékeit és formanyelvét. Zárt tetővel a kétajtós kabrió sziluettje a C-osztály Coupét idézi, többek között az azonos külső méreteknek köszönhetően. Az elegáns és feszes, üveg hátsó szélvédővel ellátott vászontető rendkívül harmonikusan követi a vonalvezetést, különösen sportos hátulnézetet biztosítva. A 360 (nyitott tetővel 285) literes csomagtartó egy kabrióhoz képest meglepően sok csomagot képes tárolni, ezzel tökéletesen kiszolgálva a mindennapi használhatóságot.

A limuzin modellekénél 15 mm-rel lejjebb ültetett futóműnek köszönhetően már a szériában járó 17 colos kerekekkel is hangsúlyosan sportos hatást kelt a kabrió karaktere, melynek légellenálási együtthatója (cw-érték) mindössze 0,28. Az AMG változat jellegzetes formaelemei és specifikus könnyűfém keréktárcsái révén még sportosabb sziluettel büszkélkedhet.
(BrandTrend)