Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Admin kategória: Képes hír.

A Canon ma ünnepli az ikonikus EOS 5D sorozat 10. évfordulóját. A 2005. szeptemberében megjelent EOS 5D teljesen átformálta a digitális tükörreflexes gépek piacát azzal, hogy az első olyan amatőr DSLR gép volt, amely teljes méretű (35,8 x 23,9 mm-es) CMOS-érzékelőt tartalmazott.  A versenyképes áron kínált készülék a lelkes fényképészek számára is elérhetővé tette a lenyűgöző képminőség és a hagyományosan csak a professzionális, 35 mm-es szenzorral felszerelt DSLR-ekben megtalálható kreatív fotós eszközök kihasználását, ami nagyban hozzájárult a full frame (teljes képmezős) gépek széles körű elterjedéséhez és sikeréhez.

2008. novemberében a Canon kiadta a sorozat második generációs modelljét, az
EOS 5D Mark II-t, amely kitaposta az utat a mozgókép-készítés felé is. Ez a gép forradalmasította a Full HD videofelvételek készítését és hozzájárult ahhoz, hogy a DSLR-eszközök videorögzítő eszközökként is széles körben elfogadottá váljanak. Az EOS 5D Mark II alaposan felkavarta a mozgóképes és videoprodukciós ágazatot azzal, hogy a nagy érzékelős videokészítést versenyképes áron kínálta.

canon

2012. márciusában mutatta be a Canon az elődeihez képest jelentősen továbbfejlesztett EOS 5D Mark III-at, amely mind az állóképek, mind a videók készítésénél többre volt képes elődjénél, valamint nagyobb autofókusz-pontossággal és gyorsabb sorozatfelvételi sebességgel rendelkezett. Az EOS 5D Mark III megjelenése óta óriási elismerést aratott a piacon, ráadásul a vállalat vezető DSLR-gépeinek egyikeként az EOS-sorozat folyamatos megújítását is maga után vonta.

A közelmúltban, 2015. februárjában jelent meg a Canon EOS 5DS és EOS 5DS R – amelyek ismét átformálták az EOS-rendszereket az ultramagas felbontású teljes képmezős DSLR-ek kategóriájának bevezetésével. A 35 mm-es érzékelők korlátait áttörő újfajta kamerák a full frame szenzorok között valaha látott legmagasabb felbontást, 50,6 megapixelt kínálnak.

Azzal, hogy a vállalat az EOS sorozatú digitális kamerák minden fontos alkatrészét maga gyártja, rendkívüli termékcsaládot teremtett. A fotósok szerteágazó igényeinek kielégítésére a Canon a jövőben is tovább erősíti EOS DSLR-választékát – amit a professzionális felhasználók és az egyszerű vásárlók is lelkesen támogatnak.
(BrandTrend)