Kategória: Dizájn és innováció és Képes hír.

Az androidos okostévék tovább bővítik az otthoni szórakoztatás határait. A fejlesztéseivel élen járó TP Vision idén tavasszal több modellt is bemutat. A Philips tévék gyártójaként okos készülékeit ellátja az Android 5.0 (Lollipop) operációs rendszerrel, amellyel a Philips Okostévé és Google Play platform tartalmai egy gombnyomásra a képernyőre varázsolhatóak.

A TP Vision okostévé stratégiája három pilléren nyugszik:

– Egyrészt a tévézés 3.0 élményének megteremtésén dolgoznak, ami azt a célt szolgálja, hogy a felhasználók a lehető legszélesebb programkínálathoz férhessenek hozzá. Ez azt jelenti, hogy a Philips okostévéken egyaránt nézhetőek, interaktívan kezelhetőek az online szolgáltatók és a felhasználó saját tartalmai, illetve a tévé társaságok által közvetített programok.

– Másrészt a vállalat a játékos vénájú embereknek is kedvezni akar. Ők az androidos Philips okostévéken keresztül rengeteg játékhoz juthatnak hozzá az OnLive, a Google Play bekapcsolásával, illetve száz számra válogathatnak a készülékekbe előre installált szórakoztató programok között, amelyeket a Gameloft és az EA biztosít. Ráadásul ezekkel úgy játszhatnak, hogy a tévéhez semmilyen kiegészítő konzolt nem kell hozzákapcsolniuk. Plusz élményt nyújtanak az Ambilight fényhatások. Ezeknek a játék menetéhez illeszkedő színváltásai még felejthetetlenebbé tesznek egy – egy izgalmas autós versenyt, foci küzdelmet, vagy más akciódús összecsapást.

– Harmadrészt a Philips Okostévé az „Okos Otthon” applikációk központi csatornája lehet, azaz a készüléken keresztül irányíthatóak az internethez kapcsolódó egyéb otthoni okos készülékek is. Így a jövőben akár a tévéről lesz szabályozható a világítás, vagy az otthoni biztonsági rendszer.

Android

Mindezekhez a TP Vision fejlesztői áttekinthető és egyszerűen használható kezelőfelületet alakítottak ki. A Philips Shelf személyre szabott, az egyéni preferenciákat figyelembe vevő alkalmazási platform. Hangvezérléssel összekapcsolt távirányítóval, a szövegbevitelt megkönnyítő billentyűzettel, valamint a menüben való navigálást elősegítő programindító alkalmazással is rendelkezik.

A letöltött és a tárolt applikációk, játékok, egyéb tartalmak nagy tárhelyet igényelnek. A TP Vision fejlesztői felmérve a várható szükségleteket 8 és 16 GB belső memóriát biztosítanak a készülékekhez. A forgalomba hozott modellek eltérő tárhellyel fognak rendelkezni. Természetesen a memória kapacitások könnyedén bővíthetőek lesznek egy szabadon választott külső meghajtó révén, amely USB kapcsolaton keresztül egyszerűen a készülékhez kapcsolható.
(BrandTrend)