Kategória: Dizájn és innováció.

A vállalat az európai televízió piacon megszerzett vezető szerepének megerősítésére a 88-hüvelykes SUHD TV-jét hozta el. A Samsung emellett új, prémium hangzást nyújtó audio megoldásokat, valamint az otthoni sütést-főzést kellemesebbé tevő, a hivatásos szakácsok által inspirált intelligens háztartási készülékeket is piacra dob Európában.

A Samsung új NX500-as fényképezőgépében a vállalat díjnyertes NX1-es készülékének teljesítményét és funkcióit láthatjuk viszont. Ezen kívül a Samsung bemutatta a vékony Galaxy A okostelefon-család új modelljeit, amelyek többféle lehetőséget kínálnak a digitális élmények rögzítésére és megosztására.

„A Samsung a lenyűgöző élmények közvetítéséről szól, és azért vagyunk sikeresek ebben, mivel nálunk a fogyasztók igényei állnak a figyelem központjában” – mondta BK Yoon, a Samsung Electronics elnök-vezérigazgatója.

suhd DSC_0223

A Samsung bemutatta 88-hüvelykes JS9500-as televízióját, amely a vállalat által fejlesztett energiatakarékos nanokristály kijelző technológiával és intelligens SUHD funkciókkal büszkélkedhet. Az SUHD TV minden szempontból hatalmas újítást jelent, hiszen kiváló képminőséget, elképesztő kontrasztarányt, bámulatos fényerőt, látványos színeket és pompás UHD felbontást nyújt.

A 20th Century Fox-szal együttműködve a Samsung a prémium SUHD minőség és a páratlan vizuális élmény érdekében erre optimalizált tartalmakat kínál. A Fox Innovation Lab-bel nemrég kialakított partnerségen keresztül kifejezetten az SUHD TV-hez igazítva keverték újra a nagy sikerű Pi élete című filmet, ezzel még élénkebb és élethűbb színeket hozva létre a film rajongói számára.

A Samsung olyan innovatív audio termékeket hoz Európába, amelyek még dinamikusabb surround hanghatást és hangélményt nyújtanak. A Samsung új kaliforniai audio laborjában kifejlesztett WAM7500 és 6500 360 fokos hangélményt adnak a Samsung által kidolgozott ring radiátor technológiának köszönhetően. Ez tökéletes körkörös hangsugárzást biztosít vízszintes és függőleges irányba egyaránt, ezáltal pedig a WAM7500/6500 igazán kiegyensúlyozott hangélményt garantál.

A Samsung jó úton halad ahhoz, hogy a háztartási készülékek piacvezető gyártója legyen kiemelkedő technológiáinak, dizájnjának, valamint a Michelin csillagos mesterszakácsokkal való együttműködésnek köszönhetően. Az európai piachoz igazított Samsung Chef Collection a következőket tartalmazza:

– A professzionális konyhák alapján kialakított Kitchen Fit Refrigerator a Precise Chef Cooling™ technológia segítségével képes az ételt minden eddiginél frissebben tartani
– A Gourmet Vapor Technology™ a sütőben Wi-Fi kapcsolat segítségével garantálja a pontos hőfokszabályozást a tökéletes íz és állag érdekében
– Az indukciós főzőlapokhoz kifejlesztett Virtual Flame Technology™ egy stílusos virtuális lángsor segítségével jelzi a fogyasztók számára a hőfokot, és segít a megfelelő hőmérséklet beállításánál
– A Samsung WaterWall™ a rejtett zugokba is eljutó nagy teljesítményű vízfal segítségével nyújtja a lehető leghatékonyabb mosogatás élményét.

„Több mint tizennyolc hónappal ezelőtt a Samsung meghívta a világ legjobb mesterszakácsait, hogy a kutatás-fejlesztési részleggel együttműködve segítsenek az újításoknál.” – tette hozzá BK Yoon. „A Samsung folyamatosan technológiai újításokon dolgozik, amelyek nem csak hogy könnyebbé teszik az emberek életvitelét, de képesek valódi változást hozni otthonaik kialakításánál. A Club des Chefs-fel való együttműködésünk olyan áttörő jelentőségű konyhai eszközök kifejlesztését eredményezte, amelyek lehetővé teszik a lakberendezők számára, hogy újító szellemű megoldásokat és minőséget kínáljanak az ügyfeleik részére.”

7 NX500_groupshot_2_Low Res_01.13

A DRIMe5 képalkotó processzorral, új hibrid AF rendszerrel és a Samsung 28 megapixeles felbontású BSI APS-C szenzorával az új NX500-as fényképezőgép tökéletes választás a mindennapos használatra. A hagyományos CMOS szenzorokkal összehasonlítva a BSI sokkal hatékonyabban csökkenti a képzajt, mivel több fény jut minden egyes pixelre, és a jel-zaj arány is csökken. Ennek eredményeképpen az NX500-assal még rossz fényviszonyok között sem kell aggódni a képminőség miatt. Azáltal, hogy az NX1 teljesítménye és funkciói egy könnyen hordozható készülékbe kerültek, a felhasználó biztos lehet benne, hogy soha sem marad le a fontos pillanatokról. A kompakt méretű NX500-as modern – Bluetooth és Wi-Fi – csatlakozási lehetőségei garantálják, hogy az élményeknek nemcsak a megörökítése, hanem a megosztása is problémamentes.

A Galaxy A7, A5 és A3 5MP-es előlapi kameráival tökéletes “szelfiket”,illetve animált GIF-eket lehet készíteni. Az egyetlen fémtömbből kialakított (unibody) ultravékony Galaxy A készülékek tökéletes társnak bizonyulnak az élmények azonnali megosztásában.

A Samsung négymagos processzorral (+DSDF) működő új MX7-es multifunkciós nyomtatója (MFP) nagyobb hatékonyságot és még gyorsabb működést tesz lehetővé. Az MX7-es számára elég 18 másodperc az elinduláshoz, és 12 másodperc alatt képes arra, hogy alvó üzemmódból használatra kész állapotba álljon vissza. Az 1200 dpi felbontású kiváló képminőséget teljes sebességgel történő működés közben is képes produkálni. Mindössze 3 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy egy fekete-fehér, és 4,5 másodpercre, hogy egy színes nyomtatást elkezdjen.
(BrandTrend)