Kategória: Dizájn és innováció.

A Mercedes-Benz legfiatalabb gyára Magyarországon, Kecskeméten kevesebb, mint három évvel megnyitása után további fontos mérföldkőhöz érkezett: a Mercedes-Benz CLA Shooting Brake gyártásának hivatalos megkezdésével a Mercedes-Benz CLA után immáron a második olyan széria gurul le a szalagról, amely kizárólag Kecskeméten készül. Thomas Geier gyárigazgató és csapata a gyártás megkezdése alkalmából rendezett ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnököt és Markus Schäfert, a Mercedes-Benz Cars termelésért felelős igazgatótanács tagját üdvözölhette.

Markus Schäfer, Daimler AG

“Az új CLA Shooting Brake gyártásának megkezdésével világméretű termelési hálózatunkban sikerrel vettük új kompaktgenerációnk ötödik tagjának megjelenését” – mondta Markus Schäfer. Az elmúlt évben kereken 150.000 B- és CLA-osztály készült Kecskeméten, a termelés 2012. évi megkezdése óta így már több mint 300.000 darab gördült le a szalagokról. A magyar gyár ezáltal lényegesen hozzájárul a Mercedes-Benz Cars globális termelési hálózatában a különösen sikeres kompakt szegmens növekedéséhez. Az eladás 2014-ben 24,7 százalékkal 463.152 darabra emelkedett az A-, B-, CLA- és GLA-osztályban – a Mercedes még soha nem szállított vevőinek ennyi kompakt osztályú járművet egy évben.  A kizárólag Kecskeméten gyártott CLA nagy sikereket ért el legfontosabb piacán, az Amerikai Egyesült Államokban. Több mint 27.000 eladott járművel az ottani értékesítés 2014-ben az előző évihez képest majdnem a duplájára emelkedett.

A Mercedes-Benz az elmúlt évben összességében annyi autót adott el, mint még soha. A csillagos márka 1.650.010 járművet szállított le vevőinek (+12,9%) és ezzel a negyedik egymást követő évben ért el rekordot.

Mercedes-Benz CLA 250 4MATIC Shooting Brake (X117) 2014

“A kecskeméti csapat bebizonyította, hogy a ‚made by Mercedes-Benz in Kecskemét‘ igazi sikertörténet. Világszerte érvényes termelési szabványainknak megfelelően kezdettől fogva csúcsminőségű járműveket gyártunk itt” – mondta Markus Schäfer. Köszönetet mondott továbbá a vállalat nevében valamennyi magyar partnernek a folyamatos és konstruktiv partnerségért: “Politikai partnereink, a közigazgatás és a társadalom által nyújtott támogatás nélkül nem tudtuk volna megírni ezt a kecskeméti sikertörténetet. Továbbra is számítunk erre a jó együttműködésre.”  Jó példa a támogatásra az a több mint 90 millió eurós, kedvező kamatozású, úgynevezett exporttámogatási hitel, amelyet a vállalat a kecskeméti gyár jövőbeli további beruházásainak finanszírozására fordít majd.

Thomas Geier hozzátette: “Természetesen a gyár teljes csapata rendkívül büszke arra, hogy vevőink számára az egész világon kizárólag mi gyárthatjuk a CLA-t és immár a CLA Shooting Brake-t is. Tudatában vagyunk az ezzel járó felelősségnek és további csúcsteljesítménnyel folytatjuk majd eddigi sikereinket.”

A kecskeméti gyár beruházásainak összege ma már eléri a kereken egy milliárd eurót. A gyár felépítése 800 millió euróba került, ezt követően pedig a vállalat folyamatosan továbbfejlesztette a telephelyet, az elmúlt évben mindenek előtt a CLA Shooting Brake termelési előkészületeivel.  Ezzel összefüggésben számos új munkatársat toboroztunk, akik intenzív képzésben részesültek, így az állomány 2014 végére mintegy 4.000 foglalkoztatottra emelkedett.
(BrandTrend)