Kategória: Dizájn és innováció.

A Hyundai Motor Company a 2015. évi Detroiti Autószalonon tartotta a vállalat első hálózatról tölthető hibrid járművének (PHEV), a Sonata Plug-in Hybridnek, illetve a Santa Cruz crossover pick-up tanulmánynak világpremierjét.

A Hyundai Sonata hálózatról tölthető benzin-elektromos hibrid gépkocsi (PHEV) a várakozások szerint képes 35,4 kilométert megtenni tisztán elektromos üzemmódban, akkumulátorai pedig akár 2,5 óra alatt teljesen feltölthetők. A Sonata Plug-in Hybrid a Hyundai asani (Dél-Korea) üzemében készül majd, a modell forgalmazása még idén megkezdődik a kijelölt piacokon.

Ugyanitt mutatkozott be a Hyundai Motor innovatív Santa Cruz Crossover pick-up koncepciójárműve. A friss tanulmány merőben újszerűen, egy vadonatúj vásárlóközönség – mindenekelőtt az Egyesült Államok személyautó-piacának második legnagyobb vásárlócsoportja, az Y generáció – szemszögéből értelmezi a haszonjármű fogalmát.

„A Santa Cruz crossover pick-up tanulmány az általunk ’városi kalandornak’ nevezett, egyre inkább elterjedő életstílus követőinek ki nem mondott elvárásait elégíti ki.” – mondta Mark Dipko, a Hyundai Motor America vállalati tervezésért felelős igazgatója. „Új crossover modellünk szabadon bővíthető praktikumával igazodik igényeikhez, legyen szó a munkájukhoz kapcsolódó vagy szabadidős tevékenységekről, ugyanakkor mentes mindazon kompromisszumoktól, amelyek a piacon jelenleg kapható termékeket jellemzik.”
(BrandTrend)