Kategória: Dizájn és innováció.

Hazánkban szinte kizárólag az U16 és U19-es, ún. akadémiai korosztályok fejlődését, eredményeit vizsgálja a szakértő közönség, miközben az alsóbb korcsoportokban folyó szakmai munka hátterét nem boncolgatják. Az akadémiai belépőig történő képzés és fejlesztés viszont nagy szakértelmet kívánó, felelősségteljes edzői feladat. Ebben segíthet a Pole Soccer, mely a készségfejlesztés eddig nem ismert lehetőségeivel gazdagíthatja a klubok, futballakadémiák, képzőhelyek, iskolák szakmai eszköztárát.

A Pole Soccer egy holland fejlesztés eredménye (Pole Soccer – Improve Your Skills), az egész világra kiterjedő szabadalmi védelem alatt áll. A sporteszköz hivatalos magyarországi képviseletét és forgalmazását, a futballisták menedzselésével foglalkozó Stars & Friends Hungary Kft. látja el.

A fejlesztő célzatú játék egy küzdőtéren zajlik. Az „arénában” négy rúd (gladiátor) található, amelyet egy 1 m magas rugalmas fal vesz körül, aminek a hivatalos mérete 10×10 méter. A játéktér felállítható füves területen, műfüves pályán, egyedi fejlesztésű sportpadlón, vagy más játéktéren – ezáltal a játékosok egész évben gyakorolhatnak rajta. A fejlesztés kiválóan alkalmazható a kezdősebesség növelése, a mozgékonyság, funkcionális összehangoltság javítása, a reakciósebesség növelése,  a játék átlátási készségének javítása, és a nyomás (szoros védekezés) alatti játék gyakorlásához. A Pole Soccer a technikai edzés szerves része. A technikai elemek önmagukban és más elemekkel kombinálva is gyakorolhatóak a játéktéren, például:

– 1:1 illetve 2:2 elleni játékhelyzetek gyakorlása,
– támadás/védekezés (pozíciós futball) gyakorlása,
– labdakezelés, labdaátvétel gyorsasága, labdaérintések számának növelése.

PoleSoccer_3

Esterházy Mátyás, a Stars & Friends Hungary képviseletében elmondta: „Az eddigi visszajelzések azt mutatják, hogy a Pole Soccer egy izgalmas kezdeményezés. Hollandiából, a sporteszköz hazájából -, mely össze sem hasonlítható a magyar viszonyokkal, sem a pénzügyi eszközök, sem az infrastruktúra, sem a gyerekanyag területén – a jó dolgokat érdemes átvenni. A technikai képzést segítő sporteszköz kiválóan alkalmazható a grassroots, az elit és az utánpótlás képzésben. Továbbá a Pole Soccer illeszkedik a Magyar Labdarúgó-szövetség által, a hazai utánpótlás-képzés megújítása céljából lefektetett új szakmai irányok közé is.”
(BrandTrend)