Kategória: Dizájn és innováció.

A közös boros üveget kizárólag a Szekszárdi Borászok Céhének tagjai használhatják majd, a minősített boraik palackozásához, melyeket teszt-kóstolással ellenőriznek. A boroknak emellett minőségi kritériumrendszernek is meg kell felelniük, így garantáltan csak a legkiválóbb borok kerülnek a palackba. Az első szekszárdi palackba töltött borok várhatóan 2015 első negyedévében kerülnek az üzletekbe.

A palack kialakításában aktívan részt vettek a Szekszárdi Borászok Céhének tagjai, akik szavazás során döntöttek a részletekről. A közös munka kiterjedt a palack minden paraméterének meghatározására, kezdve a burgundi formára épülő forma, a felirat, a város címerének használata, a szín és a súly meghatározásáig.

Szekszárdi palack02

A 75 cl-es palack „uvag” színben készül, ami egy különleges ultraibolya sugarakat elnyelő színes üveg. Ez megvédi a borokat az UV sugárzás káros hatásaitól, ami különösen a vörös borok esetében fontos. Az üveg úgynevezett fúvó-fúvó eljárással készül. A speciális üvegipari eljárás lényege, hogy az 1600°C-on megolvasztott folyékony üveget vezetők segítségével belecsepegtetik a formába, melynek a tetején keresztül levegőt fújnak beléjük, így alakítva ki a palack formáját.
(BrandTrend)