Kategória: Dizájn és innováció.

Az Ericsson és a Verizon Wireless megvalósította az Egyesült Államok első LTE Multicast szolgáltatását kereskedelmi 4G LTE hálózaton, az Ericsson LTE Broadcast megoldásának használatával. Az Ericsson által szállított hálózati berendezés támogatta az élő videoszolgáltatásokat az Indy Motor Speedway versenypályáról adott bemutató részeként az Indy 500 versenyt megelőző hetekben.

Johan Wibergh, az Ericsson hálózatokkal foglalkozó üzleti egységének vezetője kijelentette: „A Verizon átvette a vezetést azzal, hogy az Egyesült Államokban elsőként valósított meg multicast videoszolgáltatásokat kereskedelmi 4G LTE hálózatán, egy igen nehéz, erőt próbáló környezetben. Az Ericsson LTE Broadcast megoldását azért fejlesztettük ki, hogy képes legyen olyan nagy teljesítményű és kiváló minőségű videó-élmény szállítására, amilyenre egy olyan nagyszabású eseményen, mint az Indy 500 a Verizonnak szüksége van.”

A verseny napján, azaz május 25-én, a Verizon LTE Multicast szolgáltatást mind a versenypálya mellé, mind az autókba telepített kamerák sorozatán keresztül mutatták be, így az IndyCar csapatok valós időben láthatták a versenyt. Mindeközben az új technológia és platform által lehetővé tett élő videó-közvetítés a rajongóknak is gazdagabb élményt nyújtott a versenyről.

A hatalmas sporteseményekre jellemző rendkívüli sűrűségű felhasználói környezet kihívást jelenthet a mobilhálózatok számára. Ugyanakkor jelentős lehetőséget is kínál a mobilhálózatok üzemeltetőinek arra, hogy tovább növeljék a teljesítményt a hálózati hatékonyság (a multicastnak köszönhető) javításával. Ezen felül új rajongói szolgáltatásokat is létrehozhatnak, amelyek új bevételi lehetőségeket teremtenek mind a szolgáltatók, mind a tartalom- és a jogtulajdonosok számára. Az Ericsson végponttól végpontig terjedő LTE Broadcast megoldása pontosan ezeket a hálózati igényeket és szolgáltatási lehetőségeket célozza meg.
(BrandTrend)