Kategória: Dizájn és innováció.

Az oktatók és a diákok közvetlenül a képre jegyzetelhetnek, így megjegyzésekkel, diagramokkal, illetve illusztrációkkal színesíthetik az előadást. A képernyőn megjelenő vezérlőfelület használatával egy-egy érintés is elég a következő diára lépéshez, a projektor bemenetek kiválasztásához, vagy akár egy illusztráció mentéséhez. Az ultra rövid vetítési távolság közvetlen interakciót biztosít a prezentációkkal, zavaró árnyékok és az elvakítás esélyének minimalizálása mellett.

„Az érintésvezérlésnek köszönhetően természetes kézmozdulatokkal azonnali interakcióra nyílik lehetőség különösebb betanulás nélkül” – mondta Trevor Holt, az Epson Europe termékmenedzsere. „Az oktatók, előadók az órákon nagy hasznát veszik majd az ujjérintéses vezérlésnek megjegyzések beszúrása esetén, vagy amikor egy-egy részt gyorsan ki szeretnének emelni, ugyanis ezekhez a funkciókhoz még az interaktív toll használata sem szükséges.  A készülék nagy előnye, hogy a két interaktív toll – igény szerint – továbbra is használható.”

ebl595wi-high-res-jpeg4

Az új interaktív tollak még pontosabban és egyszerűbben használhatók, továbbfejlesztett kialakításuknak és kisebb súlyuknak köszönhetően. A közös munka megkönnyítése érdekében a tanárok és a diákok egy időben, de eltérő beállításokkal írhatnak a tollakkal a kivetített képre. Az EB-595Wi egyedi kialakítása lehetővé teszi, hogy egészen a kép sarkáig lehessen rajzolni és jegyzetelni. A projektor nem igényel illesztőprogramot, az automatikus kalibrációval pedig a telepítés és beállítása is egyszerű. A PC nélküli jegyzetelés üzemmódnak köszönhetően az előadónak be sem kell kapcsolnia a számítógépet.

Az EB-595Wi az új EB-5 ultra rövid vetítési távolságú projektorcsalád része, ami interaktív és nem interaktív, WXGA és XGA felbontású, valamint a korábbi sorozatoknál fejlettebb, 3300 lumen fényerejű készülékekből áll. Minden típus az Epson 3LCD technológiáját használja, amely egyaránt magas fehér- és színesfény kibocsátásával mindig kiváló minőségű képet biztosít. Még nappali fényviszonyok mellett is élénk, természetes, nagy fényerejű képet és más projektorokhoz képest háromszor nagyobb színesfény kibocsátást garantál. Az új széria izzói hosszú élettartamúak, köszönhetően az energiatakarékos módnak, a dinamikus lámpavezérlésnek és az automatikus fényerő-szabályozásnak. A két VGA és két HDMI bemenet széleskörű csatlakoztatási lehetőségeket biztosít.

Az EB-5 sorozat minden tagja rendelkezik vezeték nélküli funkcióval, így a tartalmak könnyen megoszthatók többféle okos eszközről az iProjection alkalmazás segítségével. A moderátor funkció segítségével a tanárok és a diákok egyidejűleg, könnyedén oszthatnak meg tartalmat. A vezérlés az oktató kezében marad, ő dönti el, hogy mikor melyik tanuló által megosztott tartalmat jeleníti meg- ez ideális megoldást jelent a kollaboratív tanulási vagy képzési módszertan alkalmazása során.
(BrandTrend)