Kategória: Dizájn és innováció.

A Singularity University 2014. április 29-én tartja a harmadik alkalommal meghirdetett regionális Global Impact Competition (GIC) döntőjét a Design Terminál társszervezésében. A közép-kelet és dél-kelet európai innovációs verseny nevezői olyan projektekkel jelentkeztek, melyek a technológia révén három éven belül pozitív hatással lehetnek milliónyi Közép-és Kelet-Európában élő ember életére. A rendezvényen az idei GIC legjobb hat versenyzője mutatja be projektjét a Singularity University oktatóiból és a régió prominens vállalatainak vezetőiből komponált zsűri előtt.

SingU

A döntősök közül ketten nyernek ösztöndíjat a NASA Research Parkba, hogy részt vegyenek a Singularity University exkluzív képzésén, a nyári Graduate Studies Program-ban. A 60 ezer dollár összértékű díjakat kiosztó záróeseményen képviselteti magát a hazai startup közösség, az üzleti élet és az innovátorok köre. A verseny főtámogatója a GE Healthcare magyarországi szoftverfejlesztő központja, amely hazánk utóbbi évtizedének egyik legnagyobb vállalati innovációs beruházását indította el idén Magyarországon.

A Global Impact Competition rövid időn belül már a második jelentős technológiai fórum, melyet szilícium-völgybéli alapítói a magyar fővárosba hoznak. 2013 novemberében a Singularity University – szintén a Design Terminál támogatása mellett – Budapesten tartotta mintegy 800 fős globális konferenciáját a Singularity Summit Europe-ot.
(BrandTrend)