Kategória: Dizájn és innováció.

Az Ericsson és a Facebook bejelentette, hogy közös innovációs labort hoznak létre az Internet.org kezdeményezés támogatása érdekében. Az Ericsson és a Facebook együttműködésének eredményeképpen létrejövő Internet.org Innovációs Labor hálózati környezetet és szakértelmet biztosít az alkalmazások, hálózatok, eszközök és szolgáltatások optimalizálásához a következő ötmilliárd internetfelhasználó számára.

facebook-new-campus-image

Az új labor várhatóan 2014 második felében nyílik meg a Facebook kaliforniai campusán, a Menlo Parkban. Az új labor az Internet.org legfőbb céljának megfelelően arra szolgál, hogy az internet-hozzáférés mindenki számára elérhető legyen.

A kezdeményezés a mindenki által elérhető internet egyik legfontosabb fizikai akadályát segít majd eltávolítani: a fejlesztők ma jellemzően csak a saját fizikai elhelyezkedésük hálózati környezetéhez rendelkeznek hozzáféréssel. A fogyasztók viszont különböző hálózati környezetben (2G, 3G, 4G, wifi), többféle mobil operációs rendszeren, illetve számos különböző eszközön használják a hálózatot, ami elképesztő összetettséget jelent a fejlesztőknek.

Az Ericsson eszköz- és alkalmazáshitelesítési szolgáltatásaira, valamint mobilhálózatok terén betöltött technológiai vezető szerepére alapozva a vállalat lehetővé teszi majd a Facebook és az alkalmazásfejlesztők számára, hogy különböző hálózati környezeteket szimulálhassanak a világon bárhonnan. Ez segíti majd őket teszt-mobilalkalmazások és -szolgáltatások kifejlesztésében.

„A labor segítségével olyan környezetet teremtünk a fejlesztők számára, ahol számos különböző forgatókönyv esetén tesztelhetik és optimalizálhatják alkalmazásaikat”, jelentette ki Jay Parikh, a Facebook infrastruktúra-fejlesztéssel foglalkozó alelnöke. „Az Ericsson egyedülálló megoldást tesz le az asztalra, és nagy örömünkre szolgál, hogy velük együtt vezethetjük ezt a kezdeményezést.”

A 2013 augusztusában bejelentett Internet.org azzal a céllal jött létre, hogy elérhetővé tegye az internetet a világ azon kétharmada számára, amely jelenleg még nem rendelkezik hozzáféréssel. Az Ericsson több mint százéves múltra tekinthet vissza a digitális szakadék áthidalása terén. Ez a tapasztalat jelentős mértékben hozzájárul majd az Internet.org céljaihoz.

„Az internet.org céljai tökéletesen összhangban vannak azzal a régóta hangoztatott elképzelésünkkel, hogy a kommunikáció alapvető emberi igény, – nyilatkozta Johan Wibergh, ügyvezető alelnök és az Ericsson hálózatokkal foglalkozó üzletágának vezetője. – A labor létrehozása egyedülálló környezetet teremt az alkalmazások optimalizálására, függetlenül a hálózattól, az eszköztől és az operációs rendszertől.Az alkalmazásfejlesztőkkel folytatott együttműködés révén az Ericsson felbecsülhetetlen értékű betekintést nyerhet abba, milyen követelmények merülnek fel hálózatainkban. E tudás alkalmazásával biztosíthatjuk a legjobban teljesítő hálózatok folyamatos fejlesztését az egész világon.”

Az Ericsson eszköz- és alkalmazás-hitelesítési szolgáltatásai fontos részét képezik az Ericsson elképzelésének, mely szerint a hálózatba kapcsolt társadalomban a csatlakoztatott eszközök száma egyre nő, új szolgáltatások bevezetését téve lehetővé az életpályájuk bármely szakaszán járó embereknek. Ezért egyre fontosabbá válik az alkalmazásfejlesztők, a szállítók és a mobil szolgáltatók számára, hogy versenyképesek tudjanak maradni – kiváló minőségű szolgáltatások és pozitív hálózati élmény biztosításával.
(BrandTrend)