Kategória: Dizájn és innováció.

Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group elnöke és formatervezésért felelős igazgatója az autóipari területen elért, kiemelkedő eredményeinek elismeréseként megkapta a Tiszteletbeli Arany Kormánykereket, amelyet majd Berlinben, a 2013. november 12-én rendezendő ünnepélyes díjátadón vehet át.

A bajor származású, idén 60 éves Schreyer 2013 kezdete óta egy személyben felel a teljes Hyundai Motor Group általános formatervezési feladataiért. Schreyer a második formatervező, aki a díj alapítása óta elnyerte az Arany Kormánykereket: az első Giorgetto Giugiaro volt 1995-ben.

A Tiszteletbeli Arany Kormánykereket a közelmúltban az autóipar nem kisebb alakjai vehették át, mint Ferdinand Piëch, a Volkswagen igazgatói bizottságának elnöke (2012), Alan Mulally, a Ford Motor Company elnök-vezérigazgatója (2011), és Norbert Reithofer, a BMW elnök-vezérigazgatója (2010).

Peter Schreyer Golden Steering (2)

„Különösen büszke vagyok erre a nagy jelentőségű elismerésre. Hatalmas megtiszteltetés a díj, egyrészt személyesen nekem, másrészt a Hyundai csoport minden formatervezőjének is világszerte, akik nélkül elképzelhetetlen lett volna márkánk megannyi dizájnsikere. Miután elvállaltam a teljes Hyundai Motor Group formatervezési vezetését, nem kevésbé izgalmas feladat várt rám, mint hogy továbbvigyem a Hyundai formanyelvét.” – mondta Schreyer.

Peter Schreyer tanulmányait a müncheni Alkalmazott tudományok főiskoláján, majd a londoni Royal College of Art királyi művészeti akadémián végezte. Utóbbi 2007-ben díszdoktorává avatta. Mielőtt a Hyundai-csoporthoz csatlakozott volna, olyan forradalmi autómodelleket alkotott meg, mint az Audi TT vagy az új Volkswagen Beetle.

Az Arany Kormánykerék a legnagyobb jelentőségű autóipari díj Európában. Az 1976-ban alapított díj az év legjobb új autómodelljeit ismeri el, míg a Tiszteletbeli Arany Kormánykerék díjat 1983 óta vehetik át az autóipar vezéregyéniségei. Alapítása óta két autóversenyző: Michael Schumacher (1993) és Lewis Hamilton (2007) is részesült az elismerésben.

A Tiszteletbeli Arany Kormánykerék díj nyertesét az Axel Springer által kiadott Bild am Sonntag és az AutoBild kiadványok képviselői választják meg.
(BrandTrend)