Kategória: Dizájn és innováció.

“A képzőművészet szereti a designt, a design szereti a képzőművészetet, magam pedig mindkettőt. És ebbe az érzelmes sorba még nagyon sokan beállhatnának. Az Artmagazin elmúlt tíz évét részben ez az öröm jellemzi; nem győzünk csodálkozni, micsoda érdekes összefüggések tárulnak fel, egymásra ható művészek és ágak, korszakokon átívelő finom szálak, melyek összekötnek műveket, ötleteket, kreatív energiákat. Szerinted ez nem hasonlít a –, téged ez nem
emlékeztet a –, neked erről nem az jut eszedbe, hogy pont ilyen formája van a – kezdetű kérdé­seket intézek barátaimhoz utazásokon, múzeumban, régiségboltokban és galériákban, de leg­gyakrabban Topor Tündéhez. Az aukció anyaga ezekből a kérdésekből indult el. Mert de; az, ott a képen tényleg egy Zsolnay szobor, a selyemruhának van köze Matisse­hoz, az aranylánc ívelt formája olyan, mint az a festett csík, a lányok úgy állnak, mint Abramović és Ulay, a korall tányér
pedig tisztára Calder. Nagyon szerettem válogatni a tárgyakat, utalásaikat felfejteni, kikutatni, megírni. Csodálatos érzés volt végignézni az egyre több polcot betöltő csapaton, akiket eredeti lakhelyeikről – közeli és messzi városok galériái, műhelyei, vásárai és vintage-­boltjai felől az a közös szál hívott egy helyre, hogy mindegyikük épp úgy tartozik a képzőművészet, mint a design területéhez.

Személyes válogatás. Innen az önök személyes választásai jönnek, kiszemelt tárgyaik remélem, továbbadják az örömöt, amit megkeresésük adott. Az aukció anyagából Hitka Viki művét mottóul is választhatnám, mindent elmesél az idevezető útról.” ( Winkler Nóra )

A Design Hét programjaként megvalósuló, október 5-i  Art loves design aukció katalógusa ITT.

Az árverés bevételét a LOFFICE+Art művészeti mentorprogram és az Artmagazin művészeti előadás-sorozat megvalósítására fordítják.
(BrandTrend)