Kategória: Dizájn és innováció.

A Daimler alapító tagja a Car 2 Car  Kommunikációs Konzorciumnak,  melynek célja egy Európa szerte standardizált gépjárművek közötti közlekedési kommunikációs rendszer, a C2C kommunikáció fejlesztése és bevezetése.

Így nem csoda, hogy első autógyártóként még ebben az évben a Daimler vezeti be szériagyártású gépkocsikba  beépítve  a Car-to-X technológiát, mely előfutára a fenti elképzelésnek.

Ez a technológia lehetővé teszi a forgalomban az információ cserét egyrészt  az autók  között, másrészt az autók és a forgalmi “infrastruktúra” között, fokozva ezzel a közlekedés biztonságát és a vezetés kényelmét.

car-tox-kommunikacio-1

A veszélyek így hamarabb felismerhetővé válnak, a veszélyes helyzetek már az utcai forgalomban megelőzhetőek és elkerülhetőek lehetnek. A Mercedes-Benz ezt az “Intelligent Drive” stratégiája keretében valósítja meg.

car-to-x-kommunikacio-2

A Car-to-X  technológia kiszélesíti a Mercedesnél a radar és kamerarendszer lehetőségeit.

car-to-x-kommunikacio

Lehetővé teszi a sarkok belátását vagy akadályokon való átlátást, vakfoltok csökkentését, megszüntetését a vezető látóterében. A biztonság és kényelem  megnövekedése mellett a mobilitás minőségét is támogathatja a Car-to-X. A teljesen precíz forgalmi státusz információk  a közlekedés folyamatosságához és akár a közlekedést támogató fényjelzések javításához is hozzájárulhatnak.

(BrandTrend)