Kategória: Dizájn és innováció.

Taipeiben a HTC több vezető dizájnerét letartóztatták, mert azzal vádolják őket, hogy mielőtt elhagyták volna a vállalatot, üzleti titkokat loptak. A dizájnerek új cége Tajvanon és Kínában működött volna.

Öt embert kérdeztek ki, köztük Thomas Chient, a termékdizájn alelnökét, Justin Huangot, a dizájncsoport egyik vezetőjét. Őket őrizetbe vették, a többieket óvadék ellenében szabadon bocsátották.

A HTC elnöke, Cher Wang fordult a hatóságokhoz. A  HTC alkalmazottainak saját dizájncégét már be is jegyezték Kínában Xiaoyu néven.

htc-sense

Miután megkapták éves bónuszukat, már fel is mondtak volna. A HTC-nél azonban észrevették, hogy Chien titokban fájlokat töltött le  a nemsokára bemutatandó Sense 6.0 felhasználói felületéről, majd másokkal meg is osztotta azokat.

A dizájnerek egy részét azzal is vádolják, hogy hamisan úgy állították, hogy a HTC One mobil dizájnját külső cég végezte. A munkát azonban házon belül végezték el, de kiszámláztak a cégnek 334 ezer dollárt, majd a pénzt elosztották maguk között.
(index, BrandTrend)