Kategória: Dizájn és innováció.

Lezárult a 2013-as Electrolux Design Lab második szakasza is. A zsűri ismét szűkítette a továbbjutók körét, így már csak 57 pályázó folytatja a megmérettetést. Az Electrolux szakértők a legjobbak közé választották Csernátony Fannit is, aki SEAbreeze koncepciójával továbbra is versenyben van, hogy megnyerje az 5000 eurós fődíjat és a hat hónapos, fizetett gyakornoki állást az Electrolux valamelyik globális tervezési központjában. 

dizajn_SEAbreeze_Csernatony Fanni_1

A harmadik forduló résztvevői több mint 1700 jelentkező közül kerültek be a legjobb 57 pályázó közé. Közülük öten a közönségszavazás nyerteseiként, a többiek pedig a zsűri döntése alapján folytathatják a versenyt.

A pályázóknak a harmadik szakaszban a koncepciójuk vizuális részleteit kell kidolgozni. Ebben ezúttal is segítségükre lesz az Electrolux szakértők visszajelzése. A vizuális kidolgozás során olyan képeket vár a zsűri, melyek bemutatják a formát, a működést, valamint a kidolgozás részleteit – például a színeket és a felhasznált anyagokat.

A vizuális tartalmakat legkésőbb június 5-ig kell elküldeniük a versenyzőknek. Miután valamennyi terv elérhető a Design Lab központi oldalán, a közönségszavazás is elindul. A pályázókat június 6 és 17 között támogathatja a közönség szavazatokkal. A szavazás tétje most is nagy, hiszen a zsűri választottjai mellett, a két legnépszerűbb koncepció is automatikusan a következő fordulóba jut. A negyedik forduló továbbjutóinak listáját június 19-én jelenti be a zsűri.

dizajn_SEAbreeze_Csernatony Fanni_2

A harmadik forduló magyar versenyzője:

A Csernátony Fanni által megálmodott SEAbreeze egy összetett légtisztító rendszer, mely tengerparthoz hasonló klímát teremt a lakásban. A SEAbreeze mindkét része virágcsokorra emlékeztet, használata rendkívül egyszerű. A párologtatót egy tengervízzel teli üvegbe kell elhelyezni, hogy gondoskodjon az egészséges és tiszta levegőről. A páramentesítő pedig egy üres üvegbe gyűjti össze és szűri meg a levegőben található, felesleges vízmolekulákat, hogy a nap végére iható vízzé alakítsa. A készülék elegáns megjelenését, a víz csillogására emlékeztető fényhatások teszik még különlegesebbé.
(BrandTrend)