Kategória: Dizájn és innováció.

A Helly Hansen tavalyi fejlesztésű középrétege, a H2 Flow Jacket egyre népszerűbb az innovatív, szabadalmaztatott hőmérséklet szabályozó technológiának és letisztult, modern megjelenésének köszönhetően. A legutóbbi elismerést Skandinávia legtekintélyesebb dizájn díja jelentette.

A Dizájn Kiválósági díjat, a Norvég Formatervezési Tanács adta át a Helly Hansennek.

A Norvég Formatervezési Tanács, nemzeti stratégiai testület a norvég dizájnért. A testület missziója, hogy az innováció stratégiai eszközeként népszerűsítse a dizájn használatát, annak érdekében, hogy a norvég ipar és kereskedelem komolyabb értékeket teremtsen. A Norvég Formatervezési Tanácsot 1963-ban hozta létre a Norvég Kereskedelmi Tanács és a Norvég Üzleti és Ipari Szövetség. A Norvég Formatervezési Tanács egyik fő feladata az évente kiosztásra kerülő Dizájn Kiválósági díj és kitüntetés odaítélése sikeres dizájn megoldásokat megvalósító cégeknek és tervezőknek.

Ezt megelőzően a Helly Hansen elnyerte a 2012 Good Design díjat is, amit a neves intézmény, a Chicago Athenaeum: Építészeti és Dizájn Múzeum valamint az Európai Építészeti és Urbanisztikai Központ ítélt oda a vállalatnak.

A H2 Flow Jacket egy olyan technológiai újítás, ami önmagában kombinálja a hőszigetelő réteget, a hatékony levegőáramlást biztosító szellőzőrendszert, és a védőréteg minden előnyös tulajdonságát.

helly-hansen-h2 flow-dizajn

A Helly Hansen 2013-14 őszi-téli kollekciójában szélesebb körben kezdte használni a H2 Flow technológiát, és beépítette számos síkabát és utcai kabát középső rétegébe is.  A vállalat professzionális hegymászó és vitorlázó partnerei rendszeresen tesztelik a H2Flow-t a világ számos olyan pontján, ahol az időjárás és a természet valóban kihívást jelent, az Antarktisz legmagasabb csúcsától, a Vinson Massiftól kezdve, a Horn fokán át egészen a háborgó norvég tengerekig.

„A skandináv gyökerekből építkező, stílusos és elegáns megjelenést biztosító felsőruházatot tervezünk, ami legalább olyan jól működik, ahogyan kinéz. A Helly Hansen H2 Flow egy olyan úttörő technológia, ami teljes mértékben megváltoztatja a sportruházat gyártók gondolkodását a testhőmérséklet kontrollálásáról. A H2 Flow szó szerint lehetővé teszi  viselőjének a testhőmérsékletét ön-szabályozását, akár milyen is legyen odakint az időjárás.”- nyilatkozta Kristoffer Ulriksen a Helly Hansen kategória menedzsere.

Számos olyan Helly Hansen innováció van, amely kategóriájában első volt a piacon és alapjaiban megváltoztatta meg az iparág védelemről, teljesítményről és dizájnról alkotott elképzeléseit. A H2 Flow csak egy és nem az egyetlen a Helly Hansen technológiák közül, amik elsőként jelentek meg a piacon. Hasonlóan indult a LIFA technológia, amit a 70-es években fejlesztettek ki és az első olyan technikai sportruházat volt, amiben már volt egy alap belső réteg is. Ide tartozik még a ProPile is, ami a 60-as években került piacra, és a modern gyapjú előfutára volt, valamint nem hagyhatjuk ki a 3 rétegű ruházat alapelvét sem, ami időközben a sportruházatok alapvető elvárásává vált.
(BrandTrend)