Túl későn kezdünk el foglalkozni az egészségünkkel

Kategória: Aktuális.

OnBrand-Kutatás Minél idősebbek vagyunk, annál negatívabban ítéljük meg egészségi állapotunkat. Viszont az évek múlásával párhuzamosan egészségünkért is többet teszünk, idősebb korban, 60 év felett már jobban odafigyelünk önmagunkra, főleg a táplálkozásunkra. A magyar lakosság jelentős része későn kezd el foglalkozni az egészségével.
Olvass tovább

Villanások – a jövő kiszámítható

Kategória: Aktuális.

Mivel az utóbbi 5 évben mennyiségileg több információ keletkezett az emberekről, ez tudományos értelemen megnövelte az elemzések minőségét is. Így pár hétnyi adat után több, mint 90%-os pontossággal lehet tudni, hogy ki hol fog tartózkodni, adott időpillanatban. 100%-ot nem lehet elérni, mert a természeti jelenségek, balesetek, más tényezők, azaz a véletlen ezt csökkentik. Viszont pl. az egyén környezetében lévő más egyének, jobb esetben barátok adatainak elemzésével az egyén viselkedésének pontosabb megjósolása tovább nőhet.
Olvass tovább

Előrejelzés 2008-2009-re

Kategória: Aktuális.

A gazdasági fejlődés külső feltételei lényegesen rosszabbak a korábbi évekénél. A világgazdaságot sújtó energia-, nyersanyag- illetve mezőgazdasági ársokk ugyan 2008 őszére a lassuló világgazdasági növekedés és a jó agrártermés hatására veszített erejéből, de az árszint tartósan magas. Viszont az amerikai jelzálogpiacról kiindult pénzügyi válság a korábban feltételezettnél mélyebb, kiterjedtebb és elhúzódóbb.
Olvass tovább