GVH a versenykultúra fejlesztésben

Kategória: Aktuális.

A versenytörvény a Gazdasági Versenyhivatal elnökének feladatául szabja a versenykultúra fejlesztésben való közreműködést. E feladat ellátására a versenyhatóság 2005-ben elkülönült szervezeti egységet hozott létre, Versenykultúra Központ (GVH VKK) néven. A GVH VKK éves munkaterv alapján látja el a versenykultúra fejlesztésével kapcsolatos feladatokat.
Olvass tovább

Piac és szabályozás a versenyképes médiáért

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal, a Gazdasági Versenyhivatal Versenykultúra Központja és a Média Content Consulting közös konferenciát szervezett. A rendezvény - a piaci szereplők, az érintett hatóságok, a tudományos élet és a fogyasztói érdekképviseleti oldal együttes részvételével - a televíziós műsorszolgáltatás versenyjogi és versenypolitikai kérdéseit elemezte.
Olvass tovább

A piaci verseny szereplői és a fogyasztók világos tájékoztatást kaphassanak

Kategória: Aktuális.

A versenytörvény a GVH elnökének feladatául szabja a versenykultúra fejlesztésben való közreműködést. E feladat ellátására jött létre 2005-ben a Versenykultúra Központ (VKK). A hivatal szervezetén belül önálló szervezeti egység éves munkaterv alapján látja el a versenykultúra fejlesztésével kapcsolatos feladatait.
Olvass tovább

Versenyhivatali elismerés Szamosi Katalinnak

Kategória: Aktuális.

Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke és a díjátadó ünnepség díszvendége, Kovács Árpád az Állami Számvevőszék elnöke "Versenykultúrért" díjat adott át dr. Szamosi Katalin, ügyvédnek, a Versenyjogi Egyesület elnökének. A "Versenykultúráért" díjat a GVH Versenykultúra Központja alapította, idén harmadszor került átadásra.
Olvass tovább

Sólyom támogatja a GVH függetlenségét

Kategória: Aktuális.

Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke "Versenykultúráért" díjat adott át Dr. Boytha Györgynének. A díjat a GVH Versenykultúra Központja alapította, idén másodszor került átadásra. Az elismerést - a GVH szándékai szerint - azok a szakemberek kaphatják meg, akik a legtöbbet teszik a hazai versenykultúra fejlesztéséért az adott évben. Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Sólyom László a Magyar Köztársaság elnöke és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke is.
Olvass tovább