Nemzetközi multinacionális cégek hatalma

Kategória: Kutatás.

Egy nemzetközi felmérés szerint a törökök 85 százaléka úgy látja, a nemzetközi multinacionális cégek hatalmas befolyással bírnak nemzetük gazdasági életére. A törökök 65 százaléka nem örül ennek, és nem kedveli a külföldi tőkét. Ennek ellenére 71 százalékuk pozitív jelenségnek tartja a globalizációt. A globalizációt legkevésbé a fejlett Európa Uniós tagállamokban tartják pozitív fejleménynek.
Olvass tovább

A BKF hallgatója lesz a gyakornok Brüsszelben

Kategória: Aktuális.

2008 nyara után idén második alkalommal rendezte meg az EU Negotiation Moot Társaság a "Negotiation Moot Európai Uniós Tárgyalási Szimulációt és Versenyt" 2008. november 20-23. között, Kaposváron. Az őszi egyetemre több hónapon át intenzív tréningekkel készültek a résztvevő egyetemista csapatok.
Olvass tovább

Új gyakorlati képzési központ

Kategória: Aktuális.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola nyolc éves fennállása óta arra törekszik, hogy hallgatói számára kiváló tanulási körülményeket, korszerű oktatási feltételeket biztosítson. Ezért építette meg 2005-ben Európai Uniós támogatásból a „Tudás Colosseumát”, az Örs Vezér terén álló monumentális körépületét, és szerelte fel a főiskolát a legkorszerűbb oktatás- és számítástechnikai eszközökkel.
Olvass tovább