Aláírták a digitális szerződéseket

Kategória: Aktuális.

Az Európai Unióban - és így Magyarországon is - az a célkitűzés, hogy a földfelszíni analóg televíziós műsorszórást legkésőbb 2011 végéig a digitális váltsa fel. A rádiózás területén Magyarországon a digitális átállás tervezett időpontja 2014 vége, amennyiben addigra a rádiós hálózat lefedettsége, valamint a digitális rádió vevőberendezések elterjedtsége a lakosság körében eléri az előírt szintet.
Olvass tovább

A felére kell csökkenteni

Kategória: Aktuális.

Az Unióban évente mintegy 2,5 milliárd SMS-t küldenek a felhasználók roamingolás közben. Brüsszelben Viviane Reding EU biztos és Pataki Dániel, az NHH és az ERG elnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy várhatóan még az idei évben a felére fog csökkenni az Unióban a roaming környezetben küldött rövid szöveges üzenetek ára, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). Az ERG a hang- és az SMS-roaming szabályozása mellett egyelőre nem javasolja a mobilinternetezés árának szabályozását
Olvass tovább

Indul a digitális átállás

Kategória: Aktuális.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) az Országgyűlés eseti bizottságának jóváhagyásával honlapján nyilvános konzultációra bocsátotta a digitális átállást megalapozó, országos földfelszíni televízió (DVB-T*) és rádió (T-DAB*) műsorszóró pályázatok kiírási dokumentációját.A televíziós multiplexeknek a hálózatok teljes kiépítése után a lakosság 94 százalékát, a rádiósnak pedig a lakosság 85 százalékát kell elérnie. Az Európai Unióban - és így Magyarországon is - a földfelszíni analóg műsorszórást legkésőbb 2011. december 31-én a digitálisnak kell felváltania.
Olvass tovább