Növekvő bizalom, javuló kilátások

Kategória: Aktuális.

Augusztusban - a júliusi megtorpanás után - folytatódott a GKI-konjunktúraindex (szezonális hatásoktól megtisztított) értékének tavaly május óta tapasztalható növekedése. A GKI Gazdaságkutató Zrt. által - az Európai Unió támogatásával - készített felmérés legfrissebb eredményei szerint a fogyasztói és az üzleti bizalmi index egyaránt számottevően emelkedett.
Olvass tovább

Követhetetlenek a hazánkba érkező EU források

Kategória: Kutatás.

Az ELTE TÁTK és a Soteria Alapítvány közös kutatása szerint elsődlegesen a forráshiány enyhítésére használják fel az Európai Unió társadalmi programjaiból lehívható anyagi támogatásokat. A szakértők szerint Magyarország rendkívüli mennyiségű pénzt hív le, ellenben ezek felhasználása a megcélzott társadalmi csoportok helyzetében nem hoz javulást.
Olvass tovább

Elektropop és alternatív színház Pécsett a T-Mobile jóvoltából

Kategória: Aktuális.

A Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt keretében Europemania néven zenei és színházi fesztivált rendeznek a pécsi Rókusdombon május 6. és 9. között. A rendezvény a május 9-i Európa Nap köré szerveződött, amely az Európai Unió létrejöttében fontos mérföldkőnek tekinthető Schuman-nyilatkozat hatvanadik, és Magyarország EU csatlakozásának hatodik évfordulóját hivatott ünnepelni.
Olvass tovább

A válság előtti szint közelében a GKI bizalmi indexe

Kategória: Aktuális.

Márciusban a GKI konjunktúraindexe megközelítette - a fogyasztói bizalmi index meg is haladta - a válság előtti utolsó "békehónap", 2008 szeptemberének szintjét. A GKI Gazdaságkutató Zrt. (www.gki.hu) által - az Európai Unió támogatásával - készített felmérés szerint márciusban az üzleti szektorban és a fogyasztók körében is markánsan folytatódott a várakozások 2009 májusa óta tartó javulása.
Olvass tovább