Gyümölcsjoghurtokat vizsgált a TVE

Kategória: Aktuális.

A joghurtot egészséges termékként tartja számon a közfelfogás . Tényleg ilyen egészséges, tényleg ilyen jó? A hazai boltokban kapható gyümölcsjoghurtokat és gyártóikat egyaránt mérlegre tette a Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) legutóbbi vizsgálatában. Teszteredmények: Nem minden gyümölcsjoghurt (egészséges), ami annak látszik.
Olvass tovább

Tudatos Vásárlók

Kategória: Aktuális.

Az E-szem Alapítvány és a Tudatos Vásárlók Egyesületének együttműködésében megjelent a legrészletesebb magyar nyelvű, fogyasztói tájékoztatást szolgáló E-szám adatbázis. Az internetes adatbázis típus, név, szám szerint kereshető, részletes leírással szolgál az egyes anyagok eredetéről, felhasználási területéről, felhasználásának céljairól, az ismert, bizonyított vagy vélt kockázatokról, és alkalmazásuk jogi hátteréről.
Olvass tovább

Ne Vásárolj Semmit Nap

Kategória: Aktuális.

  A GfK Hungária a Tudatos Vásárlók Egyesületével együttműködve a Ne Vásárolj Semmit Nap ismertségét mérte föl 2006 januárjában. A megkérdezés eredménye szerint minden negyedik magyar hallott a november utolsó péntekjére eső egynapos "fogyasztási böjt"-ről,  ám a megkérdezettek fele nem hisz az egynapos "fogyasztói böjt" hatásában.
Olvass tovább