Az internet generáció hatással lesz a banki szolgáltatások jövőjére

Kategória: Kutatás.

A kutatást a Cisco Internet Business Solutions Group (IBSG), a Cisco globális tanácsadó csoportja végezte. Több mint 1000 egyesült államokbeli fogyasztót kérdeztek meg pénzügyi prioritásaikról, a banki szolgáltatásokkal szembeni elvárásaikról valamint kommunikációs preferenciáikról. A Cisco felmérése szerint az internet generáció igényei hatással lesznek a banki szolgáltatások jövőbeni alakulására, ami egyúttal jelentős bevételnövekedésre is lehetőséget nyújt.
Olvass tovább

Gumiválasztáskor az ár és a márka az első

Kategória: Kutatás.

Nem mindig a biztonság az első a magyar autósok számára. Több mint háromnegyedük ugyan az évszaknak megfelelő gumiabroncsot használ, 39 százalék viszont csak akkor vásárol új gumikat, ha az már elkerülhetetlen. A gumiválasztás során az ár a legfontosabb szempont, a második helyre a márka került. - többek között ez derült ki a KutatóCentrum felméréssorozatából, melyben a gumiabroncs márkaismereti és -használati szokásokat vizsgálta.
Olvass tovább

Zelenay Anna (AGB Nielsen Médiakutató Kft) nyílt levele Friderikusz Sándornak

Kategória: Aktuális.

Kedves Friderikusz Sándor! Engem ma már igen kevés publicista, zsurnaliszta, glosszista vagy egyéb médiamunkás képes meglepni, ha a nézettség méréséről nyilvánul meg. Több mint egy évtizede terjesztjük itthon a nézettségi statisztikát, és a számok értésének mikéntjét, de - tisztelet a kivétenek - amikor a sajtó képviselői, vagy a tévés személyiségek a televízió nézőszámait citálják, legkevésbé sem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek, vagy akár csak kérdezzenek a számok jelentésének. Ehelyett többnyire a bornírt városi legendák emlőjén hizlalják saját írásukat.
Olvass tovább

„Több, mint tolerancia”

Kategória: Aktuális.

A Duna Televízió által szervezett tavalyi „Több, mint tolerancia”című Szíriában rendezett televíziós konferencia és versenyforgatás eredménye most ért be: kedden, június 24-én ünnepélyes keretek között díjazták a Szíriában készült filmeket. A filmkínálat olyan nagyszerű volt, hogy az első díjon osztozkodni kellett: a Duna Televízió stábja és a Román Televízió Kolozsvári Stúdiójának csapata fej-fej mellett nyert.  
Olvass tovább

Egyéni kereső és könyvkereső

Kategória: Aktuális.

A Google bejelentette, hogy nemzetközileg elérhetővé tette Egyéni kereső platformját, amely egyszerű és költséghatékony módszer a kisvállalkozások és egyéb szervezetek számára, hogy Google keresési opcióval gazdagítsák honlapjukat. Több mint tízezer kiadó partnereként a Google azt is bejelentette, hogy Könyvkereső partnerprogramját Magyarországon is elindítja.
Olvass tovább