Középtávú hamisítás elleni stratégia készül

Kategória: Aktuális.

2011. március 23-án tartotta meg első ülését az újjáalakított Hamisítás Elleni Nemzeti Testület. A Testület elnöke Dr. Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár, elnökhelyettese pedig Dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke.
Olvass tovább

Csökkent a hamis termékek iránti kereslet

Kategória: Kutatás.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület 2009 után 2010-ben is egy 1000 fős reprezentatív közvélemény-kutatás keretében igyekezett fényt deríteni, hogy hogyan vélekednek az emberek a hamisítás jelenségéről. Ennek keretében a HENT azokra a kérdésekre keresett választ, hogy milyen hamis terméket vásárolnak a magyar fogyasztók, illetve, hogy mit gondolnak a hamis termékekről, a hamisítás társadalmi hatásairól, és a hamisítás büntethetőségéről.
Olvass tovább

Aláírták a rádiós szerződéseket

Kategória: Aktuális.

Aláírták a két új országos kereskedelmi rádió hét évre szóló koncessziós szerződését Budapesten. A dokumentumot az Országos Rádió és Televízió Testület részéről Szalai Annamária, a testület Fidesz által delegált tagja látta el kézjegyével, miután Majtényi László elnök a múlt heti döntés után lemondott tisztségéről, és jelezte, nem írja alá a megállapodást.
Olvass tovább

A Sláger már perel

Kategória: Aktuális.

A Sláger Rádió Zrt. a benyújtotta keresetét a Fővárosi Bírósághoz az ORTT országos kereskedelmi rádiós frekvenciák tárgyában hozott döntése ellen. A Sláger határozottan támadja az ORTT döntést, amelyet múlt héten hozott a Testület, és amely véleményük szerint számos jogszabálysértést tartalmaz. Keresetükben azt is kérik, hogy a bíróság soron kívül meghozott ideiglenes intézkedéssel tiltsa el az ORTT-t hogy megkösse a műsorszolgáltatási szerződést a jogellenesen győztessé nyilvánított pályázóval.
Olvass tovább

A rádiós pályázat pontjai

Kategória: Aktuális.

Az Országos Rádió és Televízió Testület Pályázati Felhívást hirdetett országos kereskedelmi rádiós analóg műsorszolgáltatási jogosultságok tekintetében. A Pályázati Felhívás alapvető célja - a Törvény rendelkezéseivel összhangban - a duális médiarendszer értékeinek megőrzése, fejlesztése, a magyarországi rádiós piac egyik alapvető feltételének, az URH FM sávban működő két földfelszíni országos rádiós Jogosultság fennmaradásának, működésének médiapolitikai megfontolások szerinti biztosítása. A pontok.
Olvass tovább

Lemondott az ORTT elnöke Majtényi László

Kategória: Aktuális.

Lemondott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki tisztségéről és testületi tagságáról Majtényi László. Az Index információi szerint az elnök azért távozott, hogy így tiltakozzon a testület döntése ellen, amivel két új pályázónak, az Adveniónak és az FM1-konzorciumnak adta az országos, analóg frekvenciákat.
Olvass tovább

Ma eldőlhet a Danubius és a Sláger sorsa

Kategória: Aktuális.

Ma dönthet első menetben a két országos kereskedelmi rádiós jogosultság sorsáról a médiahatóság. A médiatörvény előírásai szerint az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) döntéshozatalánál első és második menetben kétharmados, a harmadikban feles többség kell a két országos jogosultság odaítéléséhez. Az elnök csak a két utolsó körben voksolhat. A két elnöki voks nélkül ma 12 szavazatot adhat le az öt tag.
Olvass tovább

Jogerős az ORTT a döntése a TV2 műsorával szemben

Kategória: Aktuális.

Az Országos Rádió és Televízió Testület 2008. április 29-én egyhangúlag úgy döntött, hogy a műsorszolgáltató (TV2) megsértette a magánszféra sérthetetlenségét, az információs önrendelkezés és az emberi méltóság feltétlen tiszteletének alkotmányos követelményét, ezáltal pedig a Médiatörvény alapelvi rendelkezését. Az ORTT döntésében 30 percre felfüggesztette a műsorszolgáltató műsorszolgáltatási jogosultságának gyakorlását.
Olvass tovább