Nemzetközi tiltakozás a köztévé ellehetetlenítése miatt

Kategória: Aktuális.

A világválság miatt több közmédiumnak kell ugyan gazdasági nehézségekkel szembenéznie, de az a jelentős megszorítás, amivel a Magyar Televízió kényszerül szembesülni jövőre, messze túlmutat azon, ami pénzügyi szempontból indokolható lenne. Egyebek között erre hívja fel a figyelmet az a levél, amelyet Sólyom László köztársasági elnöknek és Bajnai Gordon miniszterelnöknek küldött az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) két legfelső vezetője.
Olvass tovább

Választott az EBU

Kategória: Aktuális.

Befejeződött az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének budapesti kétnapos közgyűlése. Jean-Paul Phillipot-t, a belgiumi francia köztévé (RTBF) elnökét választották meg az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) új elnökévé. Az alelnök Richard Sambrook, a BBC Global News igazgatója lett.
Olvass tovább

EBU a dopping ellen

Kategória: Aktuális.

Közös dopping-ellenes stratégiát alkotnak a sporteseményeket hagyományosan közvetítő európai közszolgálati tévék és rádiók - erről döntöttek július 3-án a Budapesten tanácskozó közmédiumok vezetői. Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) MTV által szervezett 60. közgyűlésén a médiaszakemberek kifejezték szándékukat, hogy aktív szerepet akarnak játszani a sportszövetségek dopping-ellenes harcában.
Olvass tovább

Tévés és rádiós csúcsvezetők Budapesten

Kategória: Aktuális.

Kezdődik a világ legnagyobb televíziós és rádiós szervezetének közgyűlése Budapesten. Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) legfőbb döntéshozó fórumát először rendezi a Magyar Televízió. A közgyűlésen több mint 200 külföldi tévés és rádiós csúcsvezető vesz részt, többek között a BBC, a RAI, a ZDF és a francia köztévé igazgatói.
Olvass tovább

Csúcsvezetők között Rudi Zoltán

Kategória: Aktuális.

A világ legnagyobb televíziós és rádiós szövetségének csúcsvezetői közé választották Rudi Zoltánt, a Magyar Televízió elnökét. Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) genfi közgyűlésén az ötvennégy ország hetvenhat közszolgálati rádióját és televízióját tömörítő unió tagjai voksoltak a szakember mellett. Ezzel az 1950 óta működő EBU történetében először választottak magyar televízióst a szervezet legfelső irányító testületébe.
Olvass tovább

Kevesebbet piackutatásra

Kategória: Aktuális.

14,5 milliárd forintot költöttek 2006-ban a vállalatok, szervezetek és politikai pártok közvélemény- és piackutatásra a Piackutatók Magyarországi Szövetségének (PMSZ) adatgyűjtése szerint. A piackutatási költés trendjei Magyarországon a világ legfejlettebb részein tapasztalt irányoknak megfelelően alakulnak. A piackutatási költés növekedési üteme világszerte lassul.
Olvass tovább

Még nem vagyok James és nem vagyok Bond

Kategória: Aktuális.

A Televíziózás Határok Nélkül 1989-es irányelve régóta elavult, nem tükrözi az iparágban végbement óriási technikai és gazdasági változásokat - fogalmazott Bertrand Cazes, az Európai Televíziós és Rádiós Sales House-ok Szövetségének (EGTA) szabályozási és közügyek részlegének vezetője. 2007 májusában az EU szakminiszterei jóváhagyták az 1989-es "Televíziózás Határok Nélkül" direktíva módosítását, amelynek része a termékelhelyezés legalizálása is. Az Unió tagországainak két év áll rendelkezésére az irányelvben foglaltak alkalmazására.
Olvass tovább