Nem gyógyít az infravörös derékalj

Kategória: Aktuális.

Az általa forgalmazott infravörös derékaljnak gyógyhatást tulajdonított az Aranyasszony Kft., ám állításait nem tudta hitelt érdemlően igazolni. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) emiatt 3 millió forintos bírságot szabott ki a vállalkozásra. A GVH annak vizsgálatára indított eljárást az Aranyasszony Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel szemben, hogy az általa utazással egybekötött termékbemutatók keretében forgalmazott infravörös derékalj népszerűsítése során nem sértette-e meg a versenytörvényt.
Olvass tovább

Az NHH 10 millió forintra bírságolta a DIGI-t

Kategória: Aktuális.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) 10 millió forintra bírságolta a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft-t, mert a társaság Miskolcon úgy hirdette szélessávúinternet-csomagjait, hogy a fogyasztókat nem tájékoztatta a garantált le- és feltöltési sebességről, csak a legmagasabb elméleti maximum értékeket szerepeltette.
Olvass tovább

A hallgatóknak csak egy része tart a világgazdasági válságtól

Kategória: Aktuális.

Az egyetemisták, főiskolások munkaerő-piaci várakozásait, elhelyezkedési terveit vizsgálta az a kutatás, amely az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. - Országos Felsőoktatási Információs Központ szakmai koordinálásával zajlott az elmúlt hónapokban . A Diplomás pályakövetés 2009. című kutatási program több vizsgálati kérdését a világgazdasági válság különösen aktuálissá tette.
Olvass tovább

A Movies 24 elindul a DIGI TV hálózatában

Kategória: Aktuális.

Az NBC Universal Global Networks bejelentette, hogy Movies 24 nevű csatornája április 1-vel elindult a Digi Távközlési és Szolgáltató Kft műholdas és kábeles platformjain. A Digi több mint 400 000 új háztartással növeli a Movies 24 disztribúcióját Magyarországon, mely által 1,2 millió háztartásra nő a lefedettség.
Olvass tovább

Kartellgyanú a tankönyvkiadóknál

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2009. április 16-án előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a Konsept-H Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft-nél, a Műszaki Könyvkiadó Kft-nél, a Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt-nél, valamint a School Oktató, Kiadó és Gazdasági Szolgáltató Bt-nél.
Olvass tovább

Kartellgyanú a kertészeknél

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott négy kertészeti vállalkozásnál (Főkert Parkfenntartó- Kertészeti és Szolgáltató Kft., a Garden Kertészeti és Erdészeti Szolgáltató Kft., a Lián Kertészeti Kft. és a Pannon Park Forrest Parkfenntartó és Parképítő Kft.), mert azt gyanítja, hogy azok 2004-től felosztották egymás között a fővárosi parkrendezési piacot.
Olvass tovább

Magyar Minőség Háza díjat kapott

Kategória: Aktuális.

Ezúttal a Magyar Minőség Háza Díjat, illetve a Magyar Minőség eOktatás Díjat kapta meg az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. által üzemeltetett Sulinet Digitális Tudásbázis (SDT) - mely már az ötödik az elismerések sorában. A "Sulinet eTanulás Módszertani és Kompetencia Központ" (röviden: eSulinet Központ) új szervezeti keretekben, az eddigi feladatkört és célcsoportot kibővítve végez IKT kompetenciafejlesztést a magyar oktatási rendszerben.
Olvass tovább

Borászoknál járt a GVH

Kategória: Aktuális.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2007. október 17-én előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott a Domro Borgazdaság Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nél, a Közép-Magyarországi Pincegazdaság Kft.-nél, a Kravchenko Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Bt.-nél, a Kecel-Borker Kft.-nél, a Palásti-borászat Borászati Kft.-nél, a Szőlészeti és Borászati Kft.-nél, valamint a Weinhaus Borászati, Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-nél.
Olvass tovább