A Legfelsőbb Bíróság is a GVH-nak adott igazat az autópálya-építő kartellügyben

Kategória: Aktuális.

A Legfelsőbb Bíróság 2008. december 3-án kihirdetett ítéletében a felperesek felülvizsgálati kérelmeit elutasítva fenntartotta hatályában a Fővárosi Ítélőtábla által 2007-ben hozott, a GVH-nak igazat adó ítéletet. A GVH korábban megállapította, hogy a Nemzeti Autópálya Rt. (NA Rt.) által 2002. júliusában, illetve augusztusában kiírt közbeszerzési pályázatokon résztvevő vállalkozások - a Betonút Rt., a DEBMÚT Rt., az EGÚT Rt., a Hídépítő Rt. és a Strabag Rt. - versenytörvénybe  ütköző megállapodást kötöttek.
Olvass tovább

Kartellezett a SAP és a Synergon

Kategória: Aktuális.

Kartellezett a SAP és a Synergon - hagyta helyben a Fővárosi Bíróság a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2006-ban hozott döntését. A két cégnek akkor 14,6-14,6 millió forint bírságot kellett ezért fizetnie. A Paksi Atomerőmű Rt. 2004. április 27-én egyfordulós meghívásos versenyeztetési eljárást hirdetett "a produktív üzemben működő SAP R/3 rendszer bevezetett moduljainak felülvizsgálatára és a verzióváltás megvalósítására informatikai projektben tanácsadói és projektvezetői feladatok elvégzésére".
Olvass tovább

A sajtóban erősít az ING Alapkezelő

Kategória: Aktuális.

Teljes körű sajtókommunikációjának elvégzésére kötött együttműködési szerződést az ING Befektetési Alapkezelő zRt. a B&D ComMedia Kommunikációs Irodával. Az ügynökség elsődleges feladata júniustól a hazánkban a második legnagyobb vagyonkezelő sajtójelenlétének erősítése, a cég életében történő változások követése és közvetítése lesz.
Olvass tovább

Újabb kartellpert nyert a GVH

Kategória: Aktuális.

Jogerősen pert nyert a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) három kartellező építőipari vállalkozás ellen. A Fővárosi Ítélőtábla ugyanis elutasította a Baucont Rt., az ÉPKER Kft. és a KÉSZ Kft. keresetét, amelyben a versenyhatóság döntésének hatályon kívül helyezését kérték. A GVH még 2003-ban indított eljárást a három építőipari vállalkozás ellen kartellgyanú miatt.
Olvass tovább