Új mobil-pályázatokat hirdet az NHH

Kategória: Aktuális.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a mobiltelefon-piac versenyélénkítése, valamint a szélessávú internet lefedettségének növelése érdekében új mobilszolgáltatók piacra lépését lehetővé tevő pályázatokat hirdetett meg, jelentette be Pataki Dániel, az NHH elnöke. A pályázatok nyomán a magyar piacon akár két új mobiltelefon-szolgáltató is megjelenhet és 15 évre szóló frekvenciahasználati jogosultságot szerezhet.
Olvass tovább

A felére kell csökkenteni

Kategória: Aktuális.

Az Unióban évente mintegy 2,5 milliárd SMS-t küldenek a felhasználók roamingolás közben. Brüsszelben Viviane Reding EU biztos és Pataki Dániel, az NHH és az ERG elnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy várhatóan még az idei évben a felére fog csökkenni az Unióban a roaming környezetben küldött rövid szöveges üzenetek ára, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). Az ERG a hang- és az SMS-roaming szabályozása mellett egyelőre nem javasolja a mobilinternetezés árának szabályozását
Olvass tovább

Tilos a ”röghöz kötés”

Kategória: Aktuális.

A belföldi konzultáció és a sikeres EU-s notifikáció után a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsa közzétette a nyilvános, helyhez kötött telefon kiskereskedelmi hozzáférési piacaira vonatkozó határozatait. A határozatokkal az NHH újabb fontos lépést tett a korrekt hűségszerződések kikényszerítése érdekében, mondta Pataki Dániel, az NHH elnöke, mivel megtiltja, hogy a szolgáltatók a hűségszerződésekben indokolatlan és aránytalan feltételekkel korlátozzák a fogyasztók választási szabadságát és a versenyt.
Olvass tovább