Karácsonyi köszöntő – Pettkó András BimmBamm 2

Kategória: Aktuális.

Pettkó András a Parlament egyik legaktívabban kommunikáló képviselője. Online is. Mindig is fontosnak tartotta, hogy aktív résztvevője legyen a közösségnek, ahová tartozik. Tagja az Informatikai és Távközlési, valamint a Társadalmi Szervezetek, illetve a Drogstratégiai Eseti Bizottságnak. Karácsonyi Pettkó BimmBamm video.
Olvass tovább

Az Európai Parlament döntött a roamingdíjak csökkentéséről

Kategória: Aktuális.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) üdvözli az Európai Parlament szerdai döntését, miszerint a következő években tovább csökkenhetnek a barangoló (roaming) hívások díjai, a tagállamok területén szabályozottá és roaming-környezetben a jelenleginél lényegesen olcsóbbá válhat a mobilinternet használata és az SMS küldés is.
Olvass tovább

EACA Care Awards 2009

Kategória: Aktuális.

21 országból beküldött CSR kampányok versenyeztek az EACA Care Awards 2009 versenyén. A Belgiumból, Magyarországról és Írországból származó győztes munkákat Ruth Hieronymi, a zsűri elnöke és egyben az Európai Parlament képviselője jelentette be április 17-én Brüsszelben, az Európa Parlamentben.
Olvass tovább

Elindult az EP webtévéje

Kategória: Aktuális.

Hans-Gert Pöttering házelnök elindította az Európai Parlament webtévéjét, amely több csatornán, több mint húsz nyelven sugároz. A webtévé elindítása alkalmából rendezett ünnepségen az EP elnöke, Hans-Gert Pöttering azt mondta, "a 2009. júniusában tartandó európai választásokhoz közeledve, az EuroparlTV kiváló eszköz lesz a polgárok, különösen a fiatalok számára, hogy tájékozódjanak a közvetlenül választott Európai Parlament tevékenységéről és döntéseiről".
Olvass tovább

Megszavazták az új reklámtörvényt

Kategória: Aktuális.

Megszavazta a Parlament az új reklámtörvényt. Életben marad a direkt marketing! Bár a törvényhozás szigorított, továbbra is érvényes az opt-out rendszer a postai címzett reklámküldemények esetében, azaz nincs szükség előzetes hozzájárulásra, ha a reklámot ilyen formában kívánjuk közzétenni, és ehhez a direkt marketing törvényben kivételekként rögzített adatbázisokból állítjuk össze a lakossági célcsoportot.
Olvass tovább

A magyar képviselő rossz döntésnek tartja

Kategória: Aktuális.

Gyorsított eljárásban hagyta jóvá az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülése  az új irányelvet a  televíziózás  uniós szabályozásáról. A technológiai változások miatt elavult korábbi irányelv felülvizsgálata során a hagyományos televíziós műsorszolgáltatásra és a nem-lineáris szolgáltatásokra is új keretszabályokat fektet le az Unió. Az utóbbi azt jelenti, hogy  a tévécsatorna  konkrét műsor helyett egy csomagot, keretprogramot kínál, amelyből mindenki maga választhatja ki az éppen nézni kívánt produkciót.
Olvass tovább

Tévéreklámok és termékelhelyezés

Kategória: Aktuális.

Kedden arról számoltunk be, hogy az Európai Parlament várhatóan áldását adja a televíziós reklámozást és termékelhelyezést szabályozó tervezetre. Az EP mini plenáris ülésszakot tartott Brüsszelben és elfogadta az új uniós szabályokat a televíziós reklámokról és a termékelhelyezésről, miután a képviselők megállapodtak a korábban vitás kérdésekről a tagállamokat képviselő Tanáccsal. Óránként legfeljebb 12 percet lehet reklámozni, a műsorokat pedig félóránként lehet majd megszakítani hirdetésekkel.
Olvass tovább

Termékelhelyezés szigorú feltételekkel

Kategória: Aktuális.

Új uniós szabályokat fogadhat el az EP a televízióreklámokról és a termékelhelyezésről, miután a képviselők megállapodtak a korábban vitás kérdésekről a tagállamokat képviselő Tanáccsal. Óránként legfeljebb 12 perc reklám lehet majd, a műsorokat pedig félóránként lehetne hirdetésekkel megszakítani. Az Európai Parlament várhatóan áldását adja a televíziós reklámozást és termékelhelyezést szabályozó tervezetre.
Olvass tovább

Lux-díj

Kategória: Aktuális.

Október 24-én, Strasbourgban adta át Hans-Gert Pöttering az Európai Parlament filmdíját. Az elismerésért az Auf der anderen Seite (A másik oldalon) című német-török film kapta. A fény mértékegységéről Lux-díjnak elnevezett elismerést célja, hogy felhívja a figyelmet az európai filmgyártásra, és megkönnyítse az európai filmek terjesztését.
Olvass tovább