UNESCO Fellini-díjat nyert

Kategória: Aktuális.

A XIX.Ciak Junior Nemzetközi Gyerekfilm-fesztivál UNESCO-Fellini különdíjátnyerte el Olaszországban a Duna Televízió Cimbora stábjának "Finisben" című kisfilmje. A Trevisóban május 28. és május 31. között megrendezett XIX. Ciak Junior Nemzetközi Gyermekfilm-fesztiválon 10-15 éves gyermekek forgatókönyvéből készült, 15 perc hosszúságú, profi stáb által forgatott filmek versenyeztek a világ minden tájáról. A legjobb film díját az 1600 főből álló nemzetközi gyermekzsűri, az UNESCO Fellini-díját pedig a nemzetközi felnőttzsűri szavazza meg.
Olvass tovább

Élelmiszer-hamisítási botrány

Kategória: Aktuális.

Újabb élelmiszer-hamisítási botrány pattant ki Olaszországban: őrizetbe vettek hétfőn huszonöt személyt azzal a gyanúval, hogy különlegesen jó minőségű, szűz olívaolajként helyeztek el az olasz piacon hamisított étolajat. További 14 főt házi őrizetbe helyeztek az üggyel kapcsolatban. A hatóságok 25 ezer liter hamisított étolajat foglaltak le, s ennek egy része exportra volt előkészítve.
Olvass tovább

”Az év bankja” Közép- és Kelet-Európában

Kategória: Aktuális.

A rangos egyesült királysági pénzügy havilap, a The Banker szerint az UniCredit Csoport "Az év bankja" 2007-ben Közép- és Kelet-Európában, valamint Olaszországban. Idén a The Banker a világ 143 országának és 7 régiójának bankjait vette górcső alá a strukturált kérdőívekre épített értékelési folyamatban, melynek keretében a 457 banktól visszaérkezett kérdőíveket a The Banker szerkesztőségi csapata elemezte.
Olvass tovább