Idegen lények közöttünk

Kategória: Kutatás.

A Reuters News megbízásából végzett új Ipsos Global @dvisor felmérés szerint (a világ GDP-jének 75%-át képviselő) 22 ország - vélhetően emberi - felnőtt lakosságának egyötöde hisz abban, hogy idegen lények látogattak el a bolygónkra, s embernek álcázva magukat élnek "közöttünk". A 23 000 felnőtt - országonként ezernél több válaszadó - részvételével végzett felmérés szerint tehát  az emberek 80%-a nem hiszi, hogy idegen lények élnek közöttünk.
Olvass tovább

A ”nő helye otthon van”?

Kategória: Kutatás.

A Reuters News megbízásából végzett, s a Nemzetközi Nőnap alkalmából közzétett Ipsos Global @dvisor felmérében résztvevő - a világ GDP-jének 75%-át képviselő - 23 ország felnőtt lakosságának háromnegyede nem ért egyet azzal az állítással, hogy "a nők helye otthon van". Vagyis a 24 000 felnőtt - országonként ezernél több válaszadó - 26%-a szerint helytálló ez a megállapítás.
Olvass tovább

A többség szerint a pénz fontosabb napjainkban

Kategória: Kutatás.

Az Ipsos és a Reuters News közvélemény-kutatásában felmért 23 ország  -  amely a világ GDP-jének 75%-át reprezentálja - felnőtt lakosságának kétharmada számára fontosabb a pénz napjainkban, mint korábban. Tízből hatan (57%) viszont nem értenek egyet azzal, hogy a pénz volna  a személyes sikerek legfőbb fokmérője .
Olvass tovább

Az évtized top 10 felfedezései

Kategória: Aktuális.

2010 első napjai a visszatekintés jegyében telnek. A Discovery News szerkesztősége azon szempontok szerint szerkesztette top 10-es listáját, hogy mely felfedezések gyakorolták a legnagyobb hatást életünkre és világról alkotott ismereteinkre. Az évtized top 10 felfedezésének (discoverynews.com/top10) első három helyezettje.
Olvass tovább

Autó2 helyett Az Autó

Kategória: Aktuális.

Egy jogi ügy miatt nehéz helyzetbe kerültek az Autó2 dolgozói. Az Auto News Kiadó pillanatnyilag nem tudja kiadni az Autó2 című lapot. A velük bevezetett 17 éves Autó2 helyett, a teljesen új, Az Autó logója alatt megjelenő lapon dolgoznak. Az Autó2 név többek között az azonos nevet viselő tévéműsorhoz kapcsolódik, amely azonban már megszűnt.
Olvass tovább