Elektropop és alternatív színház Pécsett a T-Mobile jóvoltából

Kategória: Aktuális.

A Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt keretében Europemania néven zenei és színházi fesztivált rendeznek a pécsi Rókusdombon május 6. és 9. között. A rendezvény a május 9-i Európa Nap köré szerveződött, amely az Európai Unió létrejöttében fontos mérföldkőnek tekinthető Schuman-nyilatkozat hatvanadik, és Magyarország EU csatlakozásának hatodik évfordulóját hivatott ünnepelni.
Olvass tovább

Átadták a Lollipop díjakat

Kategória: Aktuális.

20 díjat adott át a Kreatív Csoport a Brief Nap zárásaként megrendezett Lollipop verseny eredményhirdetésén. A BTL-versenyre összesen 130 pályázat érkezett, ezek közül pedig 31 jutott a döntőbe. A Hivatal Péter vezette zsűri a nyolc kategóriában összesen húsz munkát díjazott, de nem mindegyik kategóriában osztották ki mind a három helyezést.
Olvass tovább

A szűkebb közönségnek szóló mikromárkáknak van jövője.

Kategória: Aktuális.

"Nem az a veszély a cégekre nézve, hogy elveszítették a kontrollt, hanem az, hogy nem értették meg, mi a különbség a Gutenberg galaxis és a Gutenberg galaxis utáni időszak között". "A márkáknak is jobban kell szegmentálódni, és a szűkebb közönségnek szóló mikromárkáknak van jövője." Többek között ezek a mondatok hangzottak el a Kreatív Pr Nap konferenciáján.
Olvass tovább

Az érme másik oldala

Kategória: Aktuális.

Szerző: Berkes Péter a TF egyetemi adjunktusa Nehéz megjósolni, hogy a viharos sebességgel változó kreatív-szemléletmódok milyen átalakuláshoz vezetnek majd a reklámpiacon. Az idei Nagy Kreatív Nap is a válaszokat kereste, mikor az "Emberi Tényezőt" állította a vizsgálódás fókuszába. A pulpituson a nemzetközi agytrösztök, a nézőtéren pedig főként a hazai ügynökségi oldal reprezentatív képviselői foglaltak helyet.
Olvass tovább

Ne Vásárolj Semmit Nap

Kategória: Aktuális.

  A GfK Hungária a Tudatos Vásárlók Egyesületével együttműködve a Ne Vásárolj Semmit Nap ismertségét mérte föl 2006 januárjában. A megkérdezés eredménye szerint minden negyedik magyar hallott a november utolsó péntekjére eső egynapos "fogyasztási böjt"-ről,  ám a megkérdezettek fele nem hisz az egynapos "fogyasztói böjt" hatásában.
Olvass tovább