Az ORTT elmarasztalta a Lánchíd Rádió szexuális tárgyú élcelődését

Kategória: Aktuális.

A Lánchíd Rádió műsorában elhangzott sértő kijelentések súlyát növeli, hogy a Lánchíd Rádió közműsor-szolgáltató. E minőségében saját Műsorszolgáltatási Szabályzata alapján műsorában többségében közszolgálati műsorszámokat sugároz és ebből fakadóan többletvállalások terhelik. Az ORTT határozat megállapítása szerint ennek fényében különösen súlyos és aggasztó, hogy a törvényt és Műsorszolgáltatási Szabályzatot megsértve maga a műsorvezető kezdeményezte a szexuális tárgyú élcelődést.
Olvass tovább

A Danubius és a Sláger vezére is a folytatásra készül

Kategória: Aktuális.

Az ORTT döntött a Sláger Rádió és a Danubius Rádió által használt országos földfelszíni rádiós műsorszolgáltatási jogosultságok pályáztatási felhívásának végleges szövegről. Műsorszolgáltatási tapasztalatért maximum tíz pontot ad a Testület, azzal, hogy nem értékelhető hátrányként, ha a pályázó nem országos műsorszolgáltatási tapasztalattal rendelkezik. Heal Edina és Földes Ádám vezérigazgatók szűkszavúan a folytatásra készülnek.
Olvass tovább

Az MTV szerint indokolatlan a tévés koncessziós díjak csökkentése

Kategória: Aktuális.

A Magyar Televízió sajtónyilatkozata. A Magyar Televízió bízik abban, hogy az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) ellenáll a két nagy külföldi tulajdonú kereskedelmi televízió folyamatos nyomásgyakorlási kísérleteinek, és ülésén változatlanul hagyja azt a műsorszolgáltatási díjat, amelyet az RTL Klub és a TV2 fizet a Műsorszolgáltatási Alapba.
Olvass tovább