Eredményhirdetés a 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton

Kategória: Röviden.

Admin kategória: Rövidhír.

A MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya 2020. január 27-én, hétfőn, 13.30-kor hirdeti ki a 38. Magyar Sajtófotó Pályázat eredményeit a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A nemzetközi zsűri, amelynek tagjai közt az idén igazi hírességek vannak, a Capa Központban 2020. január 24-26 között – a díjazás utolsó szakaszát kivéve – nyilvános, illetve online közvetítés során bírálja el a beérkezett pályaműveket. Az eredmény – a MÚOSZ Nagydíja és az André Kertész-nagydíj győzteseinek kivételével –sajtótájékoztató keretében válik nyilvánossá.
Olvass tovább

Tiltakozik a MÚOSZ

Kategória: Röviden.

A MÚOSZ elnöksége állásfoglalásban tiltakozik a média feletti ellenőrzés megszerzésének bármilyen kísérlete ellen. „A Magyar Újságírók Országos Szövetsége megdöbbenéssel értesült arról, hogy a belügyminiszter úgy módosíttatná a nemzetbiztonsági törvényt, hogy minden tartalomszolgáltató köteles a nemzetbiztonság munkatársait foglalkoztatni, ha erre felkérés érkezik. Bár a Belügyminisztérium közölte, hogy az előterjesztéshez módosító javaslatok benyújtására kerül sor, maga a gondolat sérti a sajtó szabadságát. A belügyminiszter előterjesztése és a világkiállítási kormánybiztos nyilatkozata jelzi, hogy van szándék a média feletti ellenőrzésre. A MÚOSZ tiltakozik a média feletti ellenőrzés megszerzésének bármilyen kísérlete ellen” – áll az elnökség közleményében. (BrandTrend)
Olvass tovább

Versenykorlátozásra alkalmas a MÚOSZ honortáblája

Kategória: Aktuális.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) versenykorlátozásra alkalmas magatartást tanúsított, amikor ajánlott minimálárakat tett közzé - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Emiatt az érdekképviseletnek 3 millió forint bírságot kell fizetnie. A MÚOSZ egyesületi formában működő, független szakmai, érdekvédelmi szervezet, több ezer fős tagsággal.
Olvass tovább