Indul a Klasszik Rádió is

Kategória: Aktuális.

Másfél-két hetes próbaadás után december elején indul a Klasszik Rádió - értesült a főváros körzetében fogható adó menedzsmentjének egyik tagjától az MTI. A 92,1 MHz-en fogható médium a barokktól a XX. század elejéig terjedő időszak legnépszerűbb klasszikus zenei tételeit sugározza napi 24 órás műsorideje kilenctizedében - közölte.
Olvass tovább

Majtényi vesztett, a pártdelegáltak győztek, elhallgat a Danubius és a Sláger

Kategória: Aktuális.

Az Advenio és az Est Média FM1-konzorciuma nyerte a két országos kereskedelmi rádiós frekvenciát. Az Advenio a jelenlegi Danubius-, az FM1 a jelenlegi Sláger-frekvenciákon sugározhat november 18-tól. Majtényi az MTI kérdésére azt mondta: "Nem hinném, hogy ezzel zárul, valószínűbb, hogy ezzel kezdődik a botrány." Szerinte "akár el is lehet perelni" a sugárzás lehetőségét a most győztesnek nyilvánított két társaságtól.
Olvass tovább

A szocialista vezetők már elfogadják a meghívást a Ma Reggelbe

Kategória: Aktuális.

Tényszerűség, kiegyensúlyozottság, pártatlanság - ennek jegyében várja az MTV minden párt képviselőit, hogy részt vegyenek a fontos közügyeket feldolgozó új reggeli műsorban. Az MTI október 1-én jelentette, hogy az MSZP vezető politikusai addig nem vesznek részt a Ma reggel című műsorában, amíg nem tisztázódik a jogi helyzet a Nap-kelte szerződésének megszüntetése ügyében.
Olvass tovább

MR2 Petőfi – nagyon per

Kategória: Aktuális.

A közmédiumnak kedvező elsőfokú ítélet ellenére továbbviszi a médiahatóság az MR2-Petőfi rádió ügyét - tudta meg médiahatósági forrásból az MTI. A per tárgya, hogy közszolgálati-e a Magyar Rádió fiatalokat megcélzó adójának működése. A médiahatósági forrás közlése szerint automatikusan fellebbeznek, hacsak - az ügyet eleve vesztettnek látva - az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) nem hoz ezzel ellentétes döntést; ilyen határozatot azonban mindeddig nem hozott az ORTT.
Olvass tovább

Továbbra is elnök nélkül az MTV

Kategória: Aktuális.

Sikertelenül zárult a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt, sorrendben negyedik pályázat is - értesült az elnökjelölt sorsáról döntő hétfői kuratóriumi ülés szünetében testületi tagoktól az MTI. Elmondásuk szerint a 35 fős testület tagjai egy kivétellel részt vettek a döntéshozatalban, így a kétharmados támogatáshoz 23 voksot kellett volna megszereznie a pályázónak; Sztaricskai Tamás elnökké választását azonban csak 18-an támogatták, 15-en ellenezték, míg egy szavazat érvénytelen volt. Áprilisig biztosan nem lesz vezetője az MTV-nek.
Olvass tovább

Tizenhárman

Kategória: Aktuális.

Médiaértesülések szerint tizenhárom pályázat érkezett be a Magyar Televízió elnöki posztjára. A Népszabadság és az MTI úgy tudja: a jelöltek között van Baló György, Szinetár Miklós, Kert Attila hírigazgató, Rudi Zoltán korábbi elnök, az előző körben is indult Havasi János és Székely Ferenc, Zelles Sándor, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság korábbi vezetője, Marcsa Attila egyetemi oktató, a szombathelyi körzeti stúdiót vezető Dobrányi Tamás, Feki László és Komlós András rádiós.-írja a vg.hu.
Olvass tovább

Meghalt Spéter Erzsébet

Kategória: Aktuális.

Életének 92. évében pénteken este elhunyt Spéter Erzsébet kulturális mecénás - tudta meg az MTI a budapesti Szent Ferenc Kórháztól. Az Egyesült Államokból hazatért Spéter Erzsébet a nyolcvanas évek közepén tűnt fel először a tévé képernyőjén, Vitray Tamás "Telefere" című műsorában. A mindig turbánt viselő, egyedi öltözködésű, exhibicionista asszony hamar az érdeklődés középpontjába került - írja az index.hu
Olvass tovább