A nemzeti érdekek érvényesítése a legfontosabb célkitűzés

Kategória: Aktuális.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium konkrét akciótervvel készül a kis- és középvállalkozói érdekeket szolgáló pályázati rendszer kialakítására. A legfőbb cél az, hogy a hazai kis és középvállalkozások az EU forrásokból nagyságrendekkel nagyobb arányban jussanak pénzhez a korábbiakhoz képest - emelte ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Külügyminisztériumban megrendezett Külképviselet-vezetői Értekezlet második napján
Olvass tovább

Sport Nagyköveti Program

Kategória: Aktuális.

A Magyar Turizmus Zrt. az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai-, illetve Sport Szakállamtitkárságával közösen az idei évtől elindította a Sport Nagyköveti Programot. A Program célja, hogy Magyarországon minél több nemzetközi sportesemény kerüljön megrendezésre, amelyek a magyar sport- és gazdasági életet gazdagítják, hozzájárulnak az ország pozitív nemzetközi megítéléséhez, továbbá közvetlen és közvetett módon erősítik hazánk turizmusát.
Olvass tovább

Bringáznál inkább te is, Rezső

Kategória: Aktuális.

A sajtóközlemény kiadásának időpontjában különféle videómegosztókon közel nyolcvanötezren tekintették meg azt a biciklizést népszerűsítő vírusfilmet, melyet a ReVISION készített a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium számára. A filmet szerkesztőségi anyagként tárgyalta többek között az Index, a Blikk, a TV2 Tények és Aktív, illetve a Sláger rádió Bumeráng című műsora. A közösségi médiában blogok tucatjain feltűnő vírusvideó számtalan beszélgetést, vitát, pro- és kontra megnyilvánulást indukált kommentekben és fórumokban egyaránt.
Olvass tovább

”Reklámprobléma”

Kategória: Aktuális.

A fiatalkorúak, az egészség és a közrend védelme áll a reklámtörvény módosításának középpontjában - mondta a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló előterjesztés általános vitájában a parlamentben. Expozéjában Dióssy Gábor kiemelte: a javaslat, amely összefügg a fogyasztóvédelmi törvénnyel, felsorolja, hogy mely termékek nem reklámozhatók.
Olvass tovább

Cél a magyar gazdaság erősítése

Kategória: Aktuális.

Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkársága, a Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITD Hungary) vezetői tárgyalást folytattak a két szervezet együttműködésének szorosabbra fűzéséről és még az idei évben sor kerül egy együttműködési megállapodás aláírására.
Olvass tovább

Továbbra is 900 MHz-en

Kategória: Aktuális.

Újabb hét és fél évre kötött koncessziós szerződést a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) és a Pannon a 900 MHz frekvenciára. A GKM tíz milliárd forintban határozta meg a hosszabbítás díját, melyet a Pannon elfogadott. A mobil- és internetszolgáltató további húsz milliárd forint értékben fejleszti a mobil szélessávú hálózatát, melyre szerződési kötelezettséget is vállalt. A Pannon ezt az összeget a következő két évben a már meglevő országos EDGE lefedettségén túl a 3G/HSDPA hálózat fejlesztésébe fekteti be.
Olvass tovább

Amikor a piac mondja meg, mit tanulj

Kategória: Aktuális.

A piac tudja is meg nem is, hogy mit vár, és mit kap a jövő diplomásaitól. 1831 fővel csökkent a pályakezdő munkanélküliek száma egy év alatt a KSH január eleji jelentése szerint. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium viszont kevesebb pályakezdő alkalmazására számít a 2007-es munkaerő-piaci prognózisról készített kutatása alapján.
Olvass tovább