Kihirdették a III. Ringier-ARC plakátpályázat eredményét

Kategória: Aktuális.

A Ringier Kiadó harmadik éve kiemelt médiatámogatója az ARC plakátkiállításnak, amelynek keretében minden évben pályázatot hirdetett, melynek a társadalmi felelősségvállalás volt a vezérfonala. Míg a korábbi években a kollégákat és partnereinket szólította alkotásra, és egyben egy-egy szervezet jótékony támogatására, addig ebben az évben közvetlenül a civil szervezetekhez szólt a felhívás.
Olvass tovább

A magyar háztartások a sportruházaton spóroltak

Kategória: Kutatás.

A magyar fogyasztók jóval kevesebb ruházati terméket vásároltak 2009 első félévében, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Míg 2008 első hat hónapjában átlagosan 37 darabot vettek, addig egy évvel később csupán 32 darabot. A háztartások elsősorban a sportruházaton spóroltak, kiegészítőkből viszont több fogyott.
Olvass tovább

A legnagyobb spammerek

Kategória: Aktuális.

Az internetes biztonsággal foglalkozó Sophos közzétette jelentését a 2009 második negyedévében legtöbbet spammelő tizenkét országról. Az eredmények meglepetéseket is tartogatnak. Míg az Egyesült Államok (ahonnan az összes spam üzenet 15,5%-a származik) továbbra is magabiztosan vezet a második helyezett Brazília előtt (11,1%), Oroszország a kilencedik helyre csúszott vissza 3,2%-kal.
Olvass tovább

Különleges címlappal jelent meg a Playboy

Kategória: Aktuális.

A nyár utolsó hónapjában a Playboy ismét egyedi, különleges címlappal jelent meg. A 2008-es sikereken felbuzdulva a magazin magyar történetében másodszor fordul elő, hogy a címlapon egy playmate igéző idomairól készült közeli felvétel szerepel. Míg tavaly két mell "uralta" a címlapot, idén a 2007-es Playmate of The Year második helyezettjének, Márki Zsuzsinak a fenekére "fókuszáltak".
Olvass tovább

Minél alacsonyabb a társadalmi státusz, annál jobban aktivizál az akció

Kategória: Kutatás.

A kereskedelmi szektor akciókat reklámozó kampányai kevés esettől eltekintve bőven az átlag feletti aktivizálást értek el. Míg 2008-ban a közterületi kampányok átlagos aktivizálása 55% volt, addig a kereskedelmi szektornak 60%, a döntő többségében akciókkal hirdető hipermarketeknek pedig 63%. Az embereket tehát érdeklik az árak, s az akciókkal jól el lehet őket érni. Minél alacsonyabb valakinek a társadalmi státusza annál jobban tetszik neki és aktivizálja.
Olvass tovább

Nézettségi trendek: 2007-2008

Kategória: Kutatás.

2008 folyamán tovább bővült a hazai televíziós piac kínálati oldala: újabb csatornák jelentek meg, erősítve az eddigi versenyt és a piac fragmentálódását. Míg a keresleti oldalon 2004 és 2007 között a tévénézésre fordított idő néhány perces csökkenése volt jellemző, 2008-ban ez az érték enyhe növekedést mutatott.
Olvass tovább

Egyetem vs. főiskola

Kategória: Aktuális.

Alig valamivel nehezebb már csak bejutni egyetemre, mint főiskolára - ez derül ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ kutatásából. Míg 2004-ben 1,65 volt az egyetem és 1,33 a főiskola bejutási mutatója (vagyis egy helyre 1,65, illetve 1,33 jelentkező jutott), addig mostanra 1,38-ra, illetve 1,25-re szűkült az olló - írja a Népszabadság.
Olvass tovább

Meredeken nő az IT-károkozók száma

Kategória: Aktuális.

Az IT biztonsági megoldásokat fejlesztő VirusBuster Kft. észlelése szerint 2008 első három hónapja során korábban soha nem látott mértékben emelkedett a számítógépes kártevők száma. Míg 2007. végén a cég kártevőellenes termékei nem egészen félmillió károkozó azonosítására voltak képesek, addig 2008. első három hónapja után a rosszindulatú programok megszaporodása miatt ez a szám majdnem elérte, április végére pedig már jócskán elérte a milliót.
Olvass tovább

Beolvad a Mercedesbe

Kategória: Aktuális.

A Mercedes luxusmárkája nem váltotta be a cégvezetés várakozásait. Míg a Bentley alig képes követni a gyártással a megrendeléseket, és lassanként a Rolls-Royce is magára talál, a Maybach továbbra sem tudta megvetni a lábát a legdrágább luxusautók piacán. Évente alig 800 autót adnak el, és a helyzet nem igazán javult az erősebb S változatok bemutatása után sem - olvasható az Index-en.
Olvass tovább