A Legfelsőbb Bíróság is a GVH-nak adott igazat az autópálya-építő kartellügyben

Kategória: Aktuális.

A Legfelsőbb Bíróság 2008. december 3-án kihirdetett ítéletében a felperesek felülvizsgálati kérelmeit elutasítva fenntartotta hatályában a Fővárosi Ítélőtábla által 2007-ben hozott, a GVH-nak igazat adó ítéletet. A GVH korábban megállapította, hogy a Nemzeti Autópálya Rt. (NA Rt.) által 2002. júliusában, illetve augusztusában kiírt közbeszerzési pályázatokon résztvevő vállalkozások - a Betonút Rt., a DEBMÚT Rt., az EGÚT Rt., a Hídépítő Rt. és a Strabag Rt. - versenytörvénybe  ütköző megállapodást kötöttek.
Olvass tovább

A Metro új neve augusztus 7-től Metropol

Kategória: Aktuális.

Augusztus 7-től Metropol néven találják meg az olvasók a megszokott terjesztési pontokon, a Magyarországon 10 éve jelen levő Metro napilapot. A névváltoztatás a nagykereskedelmi láncot működtető Metro International DL AG kezdeményezése alapján, a Legfelsőbb Bíróság jogerős ítélete nyomán született.
Olvass tovább

Cél a kölcsönös megegyezés

Kategória: Aktuális.

A napilap és az áruházlánc közti szóvédjegy-ügyben ítéletet hirdettek, de a felek megegyezésre törekednek. A Magyar Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának ítélete értelmében ezután a nagykereskedelmi láncot működtető Metro International DL AG jogosult használni a nemzetközi „METRO” védjegyet. A két fél eddig nem léptette érvénybe ezt a döntést, mivel a felek között a mai napig zajlanak a tárgyalások. A kiadó a tárgyalások lezárásáig azok részleteiről nem nyilatkozik.
Olvass tovább

Sólyom támogatja a GVH függetlenségét

Kategória: Aktuális.

Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke "Versenykultúráért" díjat adott át Dr. Boytha Györgynének. A díjat a GVH Versenykultúra Központja alapította, idén másodszor került átadásra. Az elismerést - a GVH szándékai szerint - azok a szakemberek kaphatják meg, akik a legtöbbet teszik a hazai versenykultúra fejlesztéséért az adott évben. Az ünnepséget jelenlétével megtisztelte Sólyom László a Magyar Köztársaság elnöke és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke is.
Olvass tovább