Elektropop és alternatív színház Pécsett a T-Mobile jóvoltából

Kategória: Aktuális.

A Pécs Európa Kulturális Fővárosa 2010 projekt keretében Europemania néven zenei és színházi fesztivált rendeznek a pécsi Rókusdombon május 6. és 9. között. A rendezvény a május 9-i Európa Nap köré szerveződött, amely az Európai Unió létrejöttében fontos mérföldkőnek tekinthető Schuman-nyilatkozat hatvanadik, és Magyarország EU csatlakozásának hatodik évfordulóját hivatott ünnepelni.
Olvass tovább

7. Szabadfogású Számítógép-verseny

Kategória: Aktuális.

Hetedik alkalommal hirdeti meg a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány a 19 év alattiak számára a Szabadfogású Számítógép-versenyt. Az idén nem csak a T-Home, hanem a T-Mobile is támogatja az eseményt, hiszen szívesen állnak olyan kezdeményezések mellé, amelyek ösztönzik az innovációt és a fiatal generáció alkotókedvét.
Olvass tovább

Turisztikai információs pontok a MOL kutak

Kategória: Aktuális.

A 2009-re meghirdetett Kulturális Turizmus Évének és Magyarország mint turisztikai fogadóterület széleskörű népszerűsítése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. és a MOL NyRt. együttműködési megállapodást írt alá. A megállapodás értelmében az utazók egész évben a helyi és regionális nevezetességekről és programokról szóló turisztikai kiadványokhoz juthatnak hozzá az országszerte 150 nagy forgalmú MOL benzinkútnál kihelyezett információs pontokon.
Olvass tovább

A Magyar Turizmus Zrt. üzenetei

Kategória: Kutatás.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) megbízásából a Szonda Ipsos közvélemény-kutatást végzett 2008 októberében a magyar lakosság körében, ezer fős reprezentatív mintán. A felmérés során azt tudakolták, hogy öt felsorolt intézmény kulturális ajánlói, hirdetései közül melyekkel találkozott a válaszadó. A listavezető - 59 százalékkal . a Magyar Turizmus Zrt., amely hazánk turisztikai kínálatát népszerűsíti. Közel ugyanennyien (56 százalék) említették, hogy találkoztak már az NKA kulturális ajánlóival.
Olvass tovább

Szupersztráda

Kategória: Aktuális.

Az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága keddi ülésén egyhangúlag leszavazta azt a három - ellenzéki, illetve kormánypárti - módosító javaslatot, amely kiemelte volna az internetszolgáltatást a kulturális járulékoltatási körből. A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) járulékbevételét érintő törvénymódosításhoz három önálló, azonos tartalmú indítvány érkezett, amely az internetszolgáltatás elhagyását javasolta a járulékoltatási körből. A fideszes Nyitrai Zsolt, az MDF-es Pettkó András, Hock Zoltán és Katona Kálmán, valamint a szocialista Márfai Péter által jegyzett javaslatokat sem a kormány, sem a bizottság nem támogatta.
Olvass tovább