A sajtószabadságot is korlátozhatja a Ringier és az Axel Springer egyesülése

Kategória: Aktuális.

Egyelőre kiszámíthatatlan, milyen hatással lesz a magyar médiapiacra a két európai sajtómágnás-cég fúziója - vélekedett a Gazdasági Rádióban Zsolt Péter a Méltányosság Politika Elemző Központ médiaszociológusa. Zsolt Péter szerint a hazai tulajdonossal bíró médiacégek gyakori jellemzője, hogy átpolitizáltak, és ezt a folyamatot épp a külföldi tulajdonosok képesek megfékezni.
Olvass tovább

GVH a versenykultúra fejlesztésben

Kategória: Aktuális.

A versenytörvény a Gazdasági Versenyhivatal elnökének feladatául szabja a versenykultúra fejlesztésben való közreműködést. E feladat ellátására a versenyhatóság 2005-ben elkülönült szervezeti egységet hozott létre, Versenykultúra Központ (GVH VKK) néven. A GVH VKK éves munkaterv alapján látja el a versenykultúra fejlesztésével kapcsolatos feladatokat.
Olvass tovább

A hallgatóknak csak egy része tart a világgazdasági válságtól

Kategória: Aktuális.

Az egyetemisták, főiskolások munkaerő-piaci várakozásait, elhelyezkedési terveit vizsgálta az a kutatás, amely az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. - Országos Felsőoktatási Információs Központ szakmai koordinálásával zajlott az elmúlt hónapokban . A Diplomás pályakövetés 2009. című kutatási program több vizsgálati kérdését a világgazdasági válság különösen aktuálissá tette.
Olvass tovább

7. Szabadfogású Számítógép-verseny

Kategória: Aktuális.

Hetedik alkalommal hirdeti meg a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány a 19 év alattiak számára a Szabadfogású Számítógép-versenyt. Az idén nem csak a T-Home, hanem a T-Mobile is támogatja az eseményt, hiszen szívesen állnak olyan kezdeményezések mellé, amelyek ösztönzik az innovációt és a fiatal generáció alkotókedvét.
Olvass tovább

A piaci verseny szereplői és a fogyasztók világos tájékoztatást kaphassanak

Kategória: Aktuális.

A versenytörvény a GVH elnökének feladatául szabja a versenykultúra fejlesztésben való közreműködést. E feladat ellátására jött létre 2005-ben a Versenykultúra Központ (VKK). A hivatal szervezetén belül önálló szervezeti egység éves munkaterv alapján látja el a versenykultúra fejlesztésével kapcsolatos feladatait.
Olvass tovább

Magyar Minőség Háza díjat kapott

Kategória: Aktuális.

Ezúttal a Magyar Minőség Háza Díjat, illetve a Magyar Minőség eOktatás Díjat kapta meg az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. által üzemeltetett Sulinet Digitális Tudásbázis (SDT) - mely már az ötödik az elismerések sorában. A "Sulinet eTanulás Módszertani és Kompetencia Központ" (röviden: eSulinet Központ) új szervezeti keretekben, az eddigi feladatkört és célcsoportot kibővítve végez IKT kompetenciafejlesztést a magyar oktatási rendszerben.
Olvass tovább

Reklámzabálók Éjszakája 2008

Kategória: Aktuális.

Magyarországon az év legfergetegesebb reklám - habzsolása, a Reklámzabálók Éjszakája Turné 2008, az idén a Budapest Congress & World Trade Centerben (a volt Kongresszusi Központ), összesen 2 alkalommal kápráztatja el közönségét a reklámfilm-történet legeredetibb és legemlékezetesebb alkotásaival. November 29. szombaton délután majd az ezt követő, díjkiosztóval egybekötött Éjszakán zabálhatjuk magunkat pukkadásig.
Olvass tovább

Egyetem vs. főiskola

Kategória: Aktuális.

Alig valamivel nehezebb már csak bejutni egyetemre, mint főiskolára - ez derül ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ kutatásából. Míg 2004-ben 1,65 volt az egyetem és 1,33 a főiskola bejutási mutatója (vagyis egy helyre 1,65, illetve 1,33 jelentkező jutott), addig mostanra 1,38-ra, illetve 1,25-re szűkült az olló - írja a Népszabadság.
Olvass tovább