Döntőben a magyar csapat a Junior Achievement – Young Enterprise versenyén

Kategória: Aktuális.

Tanárok, óvodai pedagógusok, sőt egy színtársulat tagjai is érdeklődtek már a különleges nyelvoktató játék iránt, amely az Alternatív Közgazdasági Gimnázium csapatát a Junior Achievement - Young Enterprise nemzetközi diákvállalkozási verseny döntőjébe juttatta. A versenyen a legtöbb nemzet biztosabb anyagi és technikai háttérrel, komoly szponzorokkal rendelkezik, a diákvállalkozások zömét nemzetközileg elismert nagyvállalatok támogatták.
Olvass tovább

UNESCO Fellini-díjat nyert

Kategória: Aktuális.

A XIX.Ciak Junior Nemzetközi Gyerekfilm-fesztivál UNESCO-Fellini különdíjátnyerte el Olaszországban a Duna Televízió Cimbora stábjának "Finisben" című kisfilmje. A Trevisóban május 28. és május 31. között megrendezett XIX. Ciak Junior Nemzetközi Gyermekfilm-fesztiválon 10-15 éves gyermekek forgatókönyvéből készült, 15 perc hosszúságú, profi stáb által forgatott filmek versenyeztek a világ minden tájáról. A legjobb film díját az 1600 főből álló nemzetközi gyermekzsűri, az UNESCO Fellini-díját pedig a nemzetközi felnőttzsűri szavazza meg.
Olvass tovább

Pert nyert a GVH az OTP ellen

Kategória: Aktuális.

A Fővárosi Bíróság elutasította az OTP Bank Nyrt. keresetét, amelyben a Gazdasági Versenyhivatal egy korábbi döntésének felülbírálatát szerette volna elérni. A versenyhatóság úgy találta, hogy a bank megtévesztő tájékoztatást adott a Junior Start, a Junior Plusz és a Junior Max bankkártyák esetében felszámított kártyadíjról. Az OTP a jogsértés miatt 5 millió forintos bírságot kapott.
Olvass tovább